Avea 26 de ani, era fiica marelui boier din Câmpulung Gică Ștefănescu, și în urmă cu trei ore se cununase cu feciorul marelui arhitect Ion Mincu.
La înmormântare au participat peste 5000 de oameni, iar florile de la nuntă, după două zile, i-au acoperit mormântul.
Îmbrăcată în rochia de mireasă, se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii întinseseră mesele.
Singura victimă
Între Mătăsaru şi Găeşti, în sâmbăta de 24 septembrie 1936, autoturismul s-a lovit violent de un cap de pod, iar Margareta a fost singura care şi-ar fi pierdut viaţa, toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii rămânând întregi.
Fiind drumul neasfaltat, s-a creat foarte mult praf din cauza unui camion şi şoferul nu a mai văzut drumul.
Miresei, care stătea în dreapta şoferului când automobilul a intrat în coliziune capul de pod, parbrizul i-a tăiat jugulara. A murit pe loc.
Elena Luiza şi Gică Ştefănescu şi-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din Bucureşti, îmbrăcată în rochie de mireasă.
Biserica
Tatăl i-a construit acesteia o Biserică extrem de scumpă pentru acea vreme, cu ajutorul unor meşteri italieni, din piatră de Albeşti, cu marmură, în care sunt sculptate flori de crin.
Biserica a fost ridicată pe ruinele alteia, numită „Schitul Mireselor”, acolo unde fetele sărace primeau zestre.
Aici a fost adus trupul Margaretei şi îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal.
Ocrotitoarea tinerilor căsătoriți
În ziua în care rămăşiţele Margaretei au fost aduse în parohia din Câmpulung, în anul 1940, preoţii au ţinut, potrivit datinii, o slujbă creştinească.
Se spune că tânăra mireasă ocroteşte tinerii căsătoriţi, pentru ca măcar aceştia să simtă bucuria căsniciei de care ea nu a avut parte.
Construită din lacrimile miresei moarte, biserica sfinţeşte legământul nupţial al copiilor lui Dumnezeu.
Boierul Gică Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Câmpulung până la venirea comuniștilor, a murit, în 1959, sărac şi, alături de soţia şi fiica sa, seodihnește în incinta bisericii.