Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fiul moştenitoarei tronului imperial al Rusiei s-a căsătorit în Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg
Articole online

Fiul moştenitoarei tronului imperial al Rusiei s-a căsătorit în Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg

A fost prima nuntă în Rusia, de la Revoluția Bolșevică, a unui membru al familiei imperiale Romanov.

Ceremonia ortodoxă a fost una somptuoasă, incluzând verighete incrustate cu ouă Fabergé, vin sicilian și mâncare furnizată de magnatul Evgheni Prigojin, mai cunoscut sub porecla de „bucătarul lui Putin”.

Mireasa, în vârstă de 39 de ani, a pășit înspre altar într-o rochie albă de satin a creatoarei de modă Reem Acra care a îmbrăcat personalități ca Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump.

Ea a purtat o tiară creată de Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei franceze Joséphine și al lui Napoleon.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat în jur de 50 de membri ai familiilor regale din Europa, inclusiv ale Belgiei, Bulgariei, Spaniei și Italiei.

Ceremonia a durat aproximativ două ore, doar o treime din participanți fiind invitați la recepția organizată la Muzeul Etnografic al Rusiei, un loc ales simbolic deoarece a fost fondat de țarul Nicolae al II-lea.

Urmașul Romanovilor

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soţia acestuia şi cei cinci copii ai lor au fost ucişi în iulie 1918 de un pluton de execuţie format din revoluţionari într-o pivniţă din casa unui comerciant din Ekaterinburg, un oraş aflat la o distanţă de 1.450 de kilometri est în raport cu Moscova.

„Acesta a fost primul loc din Rusia pe care l-am vizitat atunci când ne-am întors în ţară”, a declarat George Mihailovici Romanov, în vârstă de 40 de ani, pentru site-ul Fontanka.ru, referindu-se la catedrala din Sankt.

„Este un loc foarte apropiat de familia noastră”, a adăugat el.

George Mihailovici s-a născut în Spania, iar părinţii lui sunt Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei – autoproclamata moştenitoare a tronului imperial al Rusiei – şi Marele Duce Mihail Pavlovici al Rusiei.

Mirele a locuit cea mai mare parte a vieţii sale în Spania şi Franţa.

Unul dintre străbunicii lui, Marele Duce Kiril Vladimirovici, a reuşit să scape de crimele comise de bolşevici în timpul Revoluţiei din 1917 şi a ajuns în Finlanda. Ulterior, el şi familia lui s-au mutat în vestul Europei.

George Mihailogici Romanov a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992.

El locuieşte în prezent la Moscova, unde lucrează la mai multe proiecte de caritate.

Victoria Bettarini s-a convertit la credinţa ortodoxă rusă în 2020 şi a preluat numele oficial de Victoria Romanovna.

Dinastia Romanovilor a domnit în Rusia timp de 300 de ani înainte ca ţarul Nicolae al II-lea să abdice în 1917, un eveniment care a plasat Rusia pe o cale ce a dus la Revoluţia Bolşevică, un război civil şi 70 de ani de comunism.

Biserica Ortodoxă a Rusiei l-a canonizat pe ţarul Nicolae al II-lea în anul 2000, după ce autorităţile sovietice l-au descris timp de decenii drept un conducător slab al ţării.

Registration

Aici iti poti reseta parola