Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Netanyahu răspunde acuzațiilor lui Biden: Țara noastră decide prin voința poporului său și nu pe baza presiunilor din străinătate!
Articole online

Netanyahu răspunde acuzațiilor lui Biden: Țara noastră decide prin voința poporului său și nu pe baza presiunilor din străinătate!

Biden și Netanyahu

Netanyahu răspunde acuzațiilor lui Biden: Țara noastră decide prin voința poporului său și nu pe baza presiunilor din străinătate!

Netanyahu a declarat că îl cunoaște pe Biden de mai bine de 40 de ani și și-a exprimat aprecierea pentru „angajamentul de lungă durată al președintelui față de Israel”, potrivit FOX NEWS.

„Alianța dintre Israel și Statele Unite este de nezdruncinat și depășește întotdeauna dezacordurile ocazionale dintre noi”, a spus Netanyahu.

 

Premierul a declarat că s-a angajat să „consolideze democrația prin restabilirea echilibrului adecvat între cele trei ramuri ale guvernului, pe care ne străduim să îl realizăm printr-un consens larg”.

„Țara suverană israeliană își ia deciziile prin voința poporului său și nu pe baza presiunilor din străinătate, inclusiv a celor mai buni prieteni”, a mai spus Netanyahu.

Comentariile au părut să fie adresate președintelui Biden, care mai devreme, marți, a declarat reporterilor că este „foarte îngrijorat” în legătură cu revizuirea judiciară planificată a Israelului și a spus că speră ca Netanyahu „să se retragă” din ea.

„La fel ca mulți susținători puternici ai Israelului, sunt foarte îngrijorat și sunt îngrijorat că ei înțeleg acest lucru. Ei nu pot continua pe acest drum”, a declarat Biden, după un discurs în Carolina de Nord. „Să sperăm că premierul va acționa astfel încât să încerce să ajungă la un compromis autentic. Dar asta rămâne de văzut”.

Ce prevede noul proiect de lege controversat?

Reformele judiciare ar permite, printre altele, coaliției de guvernare să controleze numirea judecătorilor și i-ar da autoritatea de a anula hotărârile Curții Supreme care nu-i plac.

Aliații conservatori ai lui Netanyahu au declarat că proiectul de lege este necesar pentru a ține în frâu un sistem de judecători care nu sunt aleși și care sunt excesiv de intervenționiști în chestiuni politice. Dar opozanții au comparat revizuirea cu o acaparare de putere care ar eroda un sistem de control și echilibru și ar concentra autoritatea în mâinile premierului și ale aliaților săi.

După săptămâni de proteste în masă care au paralizat cele mai mari orașe ale Israelului, Netanyahu a amânat planurile luni, spunând că a vrut „să evite un război civil”, făcându-și timp pentru a căuta un compromis cu adversarii politici.

Anunțul a părut să calmeze unele dintre tensiunile care au alimentat trei luni tumultoase de tulburări. Dar nu a reușit să abordeze problemele de fond care au polarizat națiunea, iar mișcarea de protest antiguvernamentală a promis că își va intensifica eforturile.

Registration

Aici iti poti reseta parola