Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden: Vom apăra fiecare centimetru din NATO!
Articole online

Joe Biden: Vom apăra fiecare centimetru din NATO!

Biden și Zelenski

Joe Biden: Vom apăra fiecare centimetru din NATO!

Președintele Joe Biden, care s-a întâlnit în capitala Poloniei, Varșovia, cu liderii B9 și cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat:

„Astăzi, când aproape se împlinește un an de la invazia Rusiei în Ucraina, este și mai important să rămânem împreună iar, după părerea mea, aceasta este o dovadă a cât de puternici ne simțim”.

Subliniind importanța țărilor aflate pe flancul estic al NATO, Biden a spus „Voi vă aflați în primele rânduri ale apărării noastre colective. Acest conflict este important nu doar din punctul de vedere al libertății Ucrainei ci și pentru democrațiile din Europa și din întreaga lume. Asigurăm ajutor vital de securitate pentru Ucraina și sprijin pentru milioane de refugiați”.

„Articolul cinci este un angajament sacru”

Joe Biden, a declarat că vrea să își reconfirme angajamentele față de NATO, spunând că „Articolul 5 este un angajament sacru. Vom apăra fiecare centimetru din NATO, în adevăratul sens al cuvântului”.

„Trebuie să ne asigurăm că istoria nu se repetă”

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că vizita lui Biden la Kiev reprezintă un mesaj clar privind sprijinul neclintit pentru securitatea Ucrainei și a Europei.

Stoltenberg a subliniat că președintele rus Vladimir Putin nu se pregătește pentru pace: „Dimpotrivă, Putin se pregătește pentru război. Din acest motiv, trebuie să ne continuăm și să ne creștem ajutorul pentru Ucraina. Trebuie să oferim Ucrainei ce are nevoie pentru a învinge”.

Stoltenberg a afirmat că „Nu știm când se va termina războiul dar trebuie să ne asigurăm că istoria nu se repetă”.

Grupul celor Nouă de la București (B9), format din țări ale flancului estic al NATO – Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia – a fost înființat pe 4 noiembrie 2015 la București.

Registration

Aici iti poti reseta parola