Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Nepotul lui Hitler: Omul care a luptat pentru Aliați în Al Doilea Război Mondial
Articole online

Nepotul lui Hitler: Omul care a luptat pentru Aliați în Al Doilea Război Mondial

Era o zi friguroasă în Long Island în ianuarie 1939, când William „Willy” Patrick Hitler a emigrat cu mama sa irlandeză în Statele Unite. William Randolph Hearst îl invitase să se alăture unui turneu de conferințe.

Nepotul lui Hitler: Omul care a luptat pentru Aliați în Al Doilea Război Mondial

Cu doar câteva zile înainte, FDR ținuse în 1939 discursul despre starea Uniunii în fața Congresului. Oficialii îl transferaseră recent pe Al Capone de la Alcatraz la Terminal Island pentru a-și ispăși ultimul an din sentință.

Alois Hitler, tatăl lui Willy

Alois Hitler, tatăl lui Willy

Alois Hitler, tatăl acestuia, a fost la rândul său nazist. Acesta pierduse contactul cu mama lui Willy în timpul izbucnirii Primului Război Mondial, deoarece călătorea în acea perioadă în cadrul unui turneu de jocuri de noroc.

Când a izbucnit războiul, Alois s-a întors în Germania și s-a recăsătorit cu o nemțoaică. Și-a reluat locul în partidul nazist, ba chiar a mai avut un fiu, Heinz. Fratele vitreg al lui Willy era un susținător al regimului lui Hitler, ceea ce l-a făcut pe Willy să fie și mai puțin agreat de tatăl său.

Cu mult înainte de mutarea lui Willy în Queens, acesta a încercat să-și facă o viață în Germania. În 1933, a profitat de poziția tatălui său pentru a obține un loc de muncă, acceptând slujbe în domeniul producției de automobile și al vânzărilor de mașini, dar aceste slujbe nu erau preferatele sale. William a cerut alte locuri de muncă, dar tatăl său i-a refuzat cererile.

A încercat să-l șantajeze pe Alois amenințându-l că va păta numele familiei. A existat un zvon conform căruia bunicul lui Adolf ar fi fost evreu, lucru pe care istoricii moderni îl pun la îndoială, dar a fost o amenințare totuși care nu a funcționat.

Willy s-a întors la Londra, la mama sa o vreme, pentru a scrie și a-și găsi de lucru. Nemulțumit, acesta a plecat în SUA în 1939, după ce Adolf i-a cerut să renunțe la pașaportul britanic în schimbul unui post în partid.

Jurământul lui Willy în Marină

Jurământul lui Willy în Marină

Luptând pentru inamic

Willy și mama sa nu intenționaseră să devină rezidenți în SUA, dar când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, au rămas blocați. Neavând nimic care să-i lege de casa pe care o lăsaseră în urmă, acesta depus o cerere la FDR pentru a se alătura efortului de război. Ar fi devenit membru al Marinei dacă ar fi fost acceptat.

FDR i-a aprobat cererea, iar în 1944 nepotul lui Adolf Hitler lupta pentru inamic.

Familia lui William s-a mutat într-o casă în Queens, iar el s-a înrolat în Marină. Avea să servească ca ajutor de farmacist în timpul războiului până în 1947, când l-au lăsat la vatră cu o inimă purpurie. Fusese rănit în luptă.

Viața după război

În același an în care William a părăsit Marina, a cunoscut-o și s-a căsătorit cu Phyllis Jean-Jacques. Printr-o întorsătură a sorții, Phyllis s-a născut în Germania în anii ’20.

După ce s-au căsătorit, acesta a schimbat numele familiei în Stuart-Houston, renunțând pentru totdeauna la numele Hitler.

Instruirea medicală a lui Willy l-a pregătit pentru a-și începe propria afacere, un laborator de analiză a probelor de sânge. L-a numit Brookhaven Laboratories.

Familia a locuit în Long Island, unde Phyllis și Willy au avut patru băieți. Unul dintre acești băieți a murit în ’89. William, la rândul său, a murit în 1987. Timp de ani de zile, nimeni nu a știut că familia Stuart-Houston descindea din Hitler.

Registration

Aici iti poti reseta parola