Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Münchenul a fost dens populat în Epoca Fierului
Articole online

Münchenul a fost dens populat în Epoca Fierului

asezare

Münchenul a fost dens populat în Epoca Fierului

Săpăturile efectuate în vederea pregătirii dezvoltării unui complex rezidențial au scos la iveală peste 100 de locuințe antice care puteau găzdui până la 500 de locuitori în epoca fierului.

Descoperirea a fost făcută în districtul Feldmoching, unde trăsături circulare de culoare maro și găuri de stâlp au dezvăluit amprenta unor structuri în concentrații mari. Potrivit cercetătorilor, structurile variază ca mărime și planimetrie, fiind vorba de case din lemn cu semicercuri, care foloseau lut ca material de umplutură.

Au fost scoase la iveală peste 2.800 de descoperiri, precum și două grupuri de morminte formate din 9 înmormântări care datează de la sfârșitul epocii fierului, între 450 și 15 î.Hr.

Echipa a găsit, de asemenea, dovezi ale ocupației romane, evidențiate prin înmormântări romane din secolele III-IV d.Hr.

Într-unul dintre morminte, cercetătorii au găsit ofrande funerare constând într-o farfurie, un ulcior ceramic intact și o cană de băut din piatră.

Potrivit anunțului de presă, zona conținea probabil o așezare agricolă dispersată, fapt indicat de descoperirea unei părți de seceră într-unul dintre mormintele romane.

Săpături anterioare în regiune au scos la iveală o așezare romană la nord-est de Munchen, care a fost excavată în vecinătatea localității Denning.

În perioada romană, Via Julia, o importantă autostradă romană, traversa râul Isar la sud de München și lega colonia Augusta Vindelicorum (Augsburg) de Municipium Claudium Juvavum (Salzburg).

Cu excepția unor așezări dispersate ale Baiuvarilor în secolul al VI-lea d.Hr., colonizarea majoră a zonei München nu va avea loc până la fondarea orașului München în 1158, în perioada medievală.

Registration

Aici iti poti reseta parola