Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Motivul surprinzător pentru care a fost inventat scaunul electric
Articole online

Motivul surprinzător pentru care a fost inventat scaunul electric

De unde a provenit ideea ?

William Kremmler a fost supus la 700 de volți timp de 17 secunde. Martorii au declarat că au putut simți mirosul hainelor și a cărnii arse după prima rundă de tensiune, însă victima încă nu decedase. După alte câteva minute în care corpul a fost supus la peste o mie de volți, capul lui Kemmler scotea îndeajuns fum încât să fie mort.

Condamnatul este legat de scaun cu brățări de metal, iar pe cap i se pune un burete ud și o cască metalică. Electrozii sunt plasați la cap și la picioare, astfel încât să poate fi creat un circuit închis. Condamnatul este conectat de două ori la curent în timpul acestei execuții, a doua fiind fatală.

Omul responsabil pentru invenția scaunului electric a fost dentistul Alfred P. Southwick, care a venit cu ideea după ce a auzit de raportul unui legist privind moartea unui alt doctor, numit George Smith. Pierderea neintenționată a lui Smith a revoluționat modul în care Statele Unite au aplicat pedeapsa cu moartea în era electricității.

Autorul Craig Brandon povestește interacțiunea nefericită a lui Smith cu acest scaun electric. După ora 22:00, în noapte de 7 august 1881, Smith decisese să se ducă la Brush Electric Light Company. Buffalo a fost unul dintre primele orașe din lume care a luminat cerul cu faruri de înaltă tensiune. Oamenii descoperiseră că dacă țineau balustrada în jurul generatorului pe care fabrica Brush îl afișase în fața clădirii, puteau simți curentul electric care le trecea prin corp. Tehnicienii de la Brush au descurajat această activitate, motiv pentru care oamenii puteau să facă asta în timp ce tehnicienii nu erau martori.

Simbolul Statelor Unite

Astfel, George Smith s-a furișat în fabrică și a încercat să afle dacă funcționează această tehnică. Prima dată a pus o singură mână pe generator, însă nu a simțit nimic, decizând să pună și cea de-a doua mână. Când au observat acest lucru, tehnicienii au încercat să-l ia de la generator, însă mâinile lui erau deja lipite de el. Trebuiau să oprească generatorul pentru a-l putea dezlipi de acolo.

Prin urmare, Dr. Southwick a venit cu ideea execuției prin electricitate atunci când a auzit legistul afirmând că Smith a murit fără să simtă vreo durere. Statele Unite au executat peste 4.000 de persoane folosind scaunul electric.

Registration

Aici iti poti reseta parola