Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Moscova marchează Ziua Victoriei cu o paradă grandioasă, după un val de lovituri în Ucraina
Articole online

Moscova marchează Ziua Victoriei cu o paradă grandioasă, după un val de lovituri în Ucraina

Vladimir Putin

Moscova marchează Ziua Victoriei cu o paradă grandioasă, după un val de lovituri în Ucraina

Președintele a mers de la Kremlin la Piața Roșie pentru a fi întâmpinat de rândurile masive de militari marți, la începutul festivităților de Ziua Victoriei, care marchează aniversarea înfrângerii Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial, potrivit The Guardian

Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători publice din Rusia, când oamenii comemorează sacrificiile uriașe făcute de Uniunea Sovietică în timpul așa-numitului Mare Război Patriotic din 1941-45, în care au murit aproximativ 27 de milioane de cetățeni.

Această aniversare este cu atât mai încărcată emoțional cu cât Rusia deplânge miile de soldați uciși în războiul de aproape 15 luni din Ucraina, care nu dă semne că se va încheia.

Peste 500 de soldați ruși care au luptat în Ucraina au fost prezenți la paradă, potrivit presei de stat

Șase lideri ai fostelor state sovietice au fost prezenți la paradă. Într-o mișcare surpriză, luni, șefii Kazahstanului, Uzbekistanului și Armeniei – trei țări post-sovietice pe care Moscova se străduiește să le mențină pe orbita sa – au anunțat că vor participa la parada militară din Piața Roșie alături de Putin.

„În cinstea victoriei noastre!”, a exclamat președintele rus, înainte de a se întoarce la locul său.

Vladimir Putin a declarat că un „război adevărat” este purtat din nou împotriva Rusiei, el invocând victoria Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial pentru a spune că Occidentul încearcă să îi distrugă țara.

Într-un discurs ținut în Piața Roșie, în cadrul sărbătoririi Zilei Victoriei în Rusia, Putin a declarat că Rusia dorește să vadă un viitor pașnic și a spus că întreaga țară susține ceea ce Rusia numește „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Putin a spus că Occidentul a uitat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în 1945, război în care cele două părți au fost aliate în lupta cu amenințarea nazistă.

Registration

Aici iti poti reseta parola