Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Amenințările lui Medvedev în cazul arestării lui Vladimir Putin
Articole online

Amenințările lui Medvedev în cazul arestării lui Vladimir Putin

medvedev_putin

Amenințările lui Medvedev în cazul arestării lui Vladimir Putin

Această afirmație a fost făcută de fostul președinte rus Dmitri Medvedev într-un interviu acordat agenției naționale de știri Tass.

„Imaginați-vă că situația se întâmplă realmente. De exemplu, un președinte în exercițiu al unei puteri nucleare vine în Germania și este arestat. Ce este? O declarație de război la adresa Federației Ruse”, a spus Medvedev.

De săptămâna trecută, un mandat internațional de arestare este în vigoare împotriva președintelui rus pentru crime de război din Ucraina. Cu toate acestea, Rusia și China nu recunosc jurisdicția Curții Penale Internaționale.

Potrivit ministrului german al Justiției, Marco Buschmann, Germania ar trebui să pună în aplicare decizia și să-l încătușeze pe Vladimir Putin, dacă acesta intră pe teritoriul german.

„Chiar este conștient că aceasta este o declarație de război? Sau nu și-a făcut temele?” a reacţionat Medvedev. „Oricum, decizia CPI este negativă pentru relațiile cu Occidentul, care sunt deja mai proaste decât la începutul Războiului Rece”.

Medvedev a subliniat apoi că Ucraina face parte din Rusia și că țara sa nu poate permite Ucrainei să se alăture NATO, care va lansa apoi o operațiune militară împotriva Rusiei. Dacă Ucraina va intra ulterior în NATO, Rusia va avea o graniță de mii de kilometri direct cu alianța politico-militară.

Fostul președinte a mai spus că nu este îngrijorat de faptul că parteneriatul dintre Rusia și China este inegal. Potrivit acestuia, cele două țări se completează perfect.

„Nicio alianță nu a fost vreodată absolut echilibrată. China este mult mai mare decât Rusia, când te gândești la populația și economia sa. Dar Rusia are propriile sale capacități”.

În ultimele luni, Medvedev s-a remarcat în mod regulat prin atacuri acerbe și uneori bizare la adresa Occidentului. Observatorii bănuiesc că dorește să ofere imaginea unui lider dur, ca un posibil succesor al lui Putin.

Registration

Aici iti poti reseta parola