Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Monstrul Hitler, înconjurat de oameni îngrozitori
Articole online

Monstrul Hitler, înconjurat de oameni îngrozitori

Hitler ucide milioane de oameni și distruge Germania. Cum el și partidul său și-au creat propriul iad pe Pământ, este subiectul articolului de mai jos, tradus de pe nationalinterest.org:

A anexat Austria în 1938 și i-a convins pe primi-miniștrii Marii Britanii și Franței, Neville Chamberlain și Edouard Daladier, să tacă când a ocupa Sudetenland-ului ceh mai târziu în acel an. În câteva luni, trupele germane au ocupat întreaga Cehoslovacia. La 1 septembrie 1939, forțele germane au invadat Polonia, declanșând al doilea război mondial în Europa.

Cu toate că naziștii au avut inițial succes în a ocupa o mare parte din Europa de Vest, Hitler a făcut de mai multe gafe strategice, în special la Dunkirk, permițând ca o mare parte din Forța Expediționară Britanică să scape de capturare în vara anului 1940, precum și în decizia de a invada Uniunea Sovietică, în iunie 1941.

Înfrângerile din timpul bătăliei Marii Britanii, la Stalingrad în est și El Alamein din Africa de Nord, și debarcările aliate din Normandia la 6 iunie 1944, au fost puncte cheie ale războiului în Europa.

Sinuciderea

La 30 aprilie 1945, Adolf Hitler s-a sinucis împreună cu amanta sa, Eva Braun, cu care s-a căsătorit cu câteva ore mai devreme, în Führerbunker de sub Berlin, în timp ce trupele sovietice ocupau orașul.

Moștenirea lui Adolf Hitler este una de genocid, crimă și cruzime de nedescris. El rămâne unul dintre cei mai infami dictatori din istoria omenirii.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola