Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Monstrul Hitler, înconjurat de oameni îngrozitori
Articole online

Monstrul Hitler, înconjurat de oameni îngrozitori

Născut la Branau, Austria, la 20 aprilie 1889, Adolf Hitler s-a ridicat la conducerea Partidulului Nazist în Germania în anii 1920 și a fost numit cancelar în 1933. Ca băiat, Hitler a fost abuzat de tatăl său, un ofițer de grad inferior, și și-a adorat mama. A fost un artist frustrat care nu a reușit să intre în Academia de Arte Plastice din Viena.

Adolf Hitler în Primul Război Mondial

Naționalist, s-a alăturat armatei germane în timpul Primului Război Mondial. A fost decorat pentru vitejie, rănit și orbit temporar de gazele otrăvitoare. Deziluzionat în urma înfrângerii Germaniei, Hitler a fost trimis de autoritățile militare ca agent de informații pentru a raporta asupra activităților Partidului Nazist. Însă, a devenit membru și unul dintre conducătorii săi.

În 1934, Hitler a abolit efectiv funcția de președinte la moartea lui Paul von Hindenburg și a concentrat puterea în mâinile sale. În anul următor, el a repudiat Tratatul de la Versailles și a dezvăluit că Germania a demarat o campanie de reînarmare. Ulterior a format Axa, o alianță militară și politică cu Italia fascistă și Japonia imperială.

Intimidare în străinătate

În timp ce naziștii i-au persecutat pe evrei și alte minorități acasă, Hitler a intimidat liderii altor națiuni europene și a reocupat Renania în 1936.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola