„Unii cercetători susţin că Exodul este un mit deoarece nu există dovezi la Muntele Sinai din Peninsula Sinai din Egipt, dar dacă ei ar fi căutat tot timpul într-un loc greşit?”, s-a întrebat Ryan Mauro pentru The Sun.
Vârful montan Jabal Maqla ar fi adevăratul Munte Sinai pentru că relieful lui şi caracteristicile lui se potrivesc descrierilor din Biblie. Dumnezeu ar fi apărut ca o flacără, iar acest munte are vârgul înnegrit, ca şi cum ar fi trecut printr-un incendiu.
În al doilea rând, pe drumul către acest munte, se află o stâncă despicată pe care Moise a fost îndemnat să o lovească şi din care ar fi ţâşnit apă.
Deşi zona este săracă în precipitaţii, stânca poartă urme de eroziune din cauza apei.
Altarul
La baza muntelui Jabal al-Maqla se află un altar din pietre neşlefuite de granit şi rămăşiţele a ceea ce par a fi stâlpi mici, din marmură, la fel cum este descris în Cartea Exodului din Biblie.
Se spune că Moise a construit un altar din pietre netăiate la baza muntelui Sinai şi a ridicat 12 stâlpi reprezentând cele 12 triburi ale poporului Israel.
Alte două dovezi cruciale cu privire la acest munte sunt locul de închinare al „viţelului de aur” şi prezenţa unui cimitir.
Capitolul 32 din Biblie dedicat Exodului descrie modul în care evreii cioplesc un viţel de aur, un zeu egiptean, şi îl venerează în timp ce Moise se afla pe Muntele Sinai.
În apropiere de Jabal al-Maqla, se află un sit arheologic acoperit cu reprezentări ale oamenilor care se închină la tauri şi vaci, iar petroglifele sunt limitate la această zonă, nefiind sculptate pe tot muntele, potrivit The Sun.