Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Miză uriașă pentru viitoarea contraofensivă ucraineană. Eșecul i-ar putea duce la negocieri cu Rusia
Articole online

Miză uriașă pentru viitoarea contraofensivă ucraineană. Eșecul i-ar putea duce la negocieri cu Rusia

ucraina

Miză uriașă pentru viitoarea contraofensivă ucraineană. Eșecul i-ar putea duce la negocieri cu Rusia

Ucraina antrenează opt noi unități militare numite ‘brigăzi de elită’, formate din 40.000 de soldați, ca parte a contraofensivei planificate împotriva Rusiei în viitorul apropiat, potrivit unui nou raport al Reuters.

„Vreau ca războiul să se termine cât mai curând posibil și sper că brigada de atac va face ca acest lucru să se întâmple mult mai repede”, a declarat pentru Reuters Aleks, un traducător fără experiență militară anterioară, într-o locație nedeclarată din Ucraina. Aleks nu și-a dat numele de familie din motive de securitate.

Dmytro, un alt recrut care a lucrat anterior la o casă de schimb valutar, a declarat:

„Am vrut să mă înrolez și mai mult pentru că vreau răzbunare, oricât de dur ar suna în secolul XXI. Trebuie să ne răzbunăm pentru toți oamenii noștri, pentru copiii uciși de Rusia„.

Campania de recrutare pentru noile brigăzi, întocmită de Ministerul de Interne și nu de armată, a început în februarie, potrivit publicației.

Noile unități militare vor lupta alături de armata ucraineană, dar va dura până la patru luni pentru a-i antrena pe cei care nu au nicio experiență militară anterioară, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko pentru Reuters. Foști ofițeri de poliție sau soldați ar putea fi instruiți în două luni, a spus el.

2,5% din brigăzi sunt formate din femei, a adăugat el

„Pentru ele, obiectivul este de a elibera Ucraina”, a declarat Klymenko într-un interviu la Kiev. „Scriem marea istorie a statului nostru pentru multe decenii viitoare”.

La sfârșitul lunii trecute, într-o locație secretă, membrii brigăzii „Granița de oțel” au fost antrenați în antrenamente de tragere la țintă, în zborul dronelor și în salvarea soldaților răniți.

Celelalte brigăzi se numesc Hurricane, Spartan, Chervona Kalyna, Frontier, Rage, Azov și Kara Dag – un munte din Crimeea.

La mai mult de un an de la invazia Rusiei în țară, o operațiune de contraofensivă este considerată crucială pentru Ucraina. Dacă luptătorii nu reușesc să recupereze teritoriul de la trupele rusești de ocupație, acest lucru i-ar putea determina pe aliații occidentali să propună negocieri între Kiev și regimul lui Putin.

Valeriy Padytel, comandantul Frontierei de Oțel, nu a vrut să facă aluzie la momentul în care vor lansa atacul:

„Vom continua să ne antrenăm, ne vom antrena tot timpul în timp ce brigada se formează și în timp ce așteptăm ordinele de luptă”, a declarat el pentru Reuters.

Registration

Aici iti poti reseta parola