Jurnaliștii de la Smithsonian Channel care au filmat un documentar despre Turnul babel au prezentat o cărămida din vremea lui Nabucodonosor al II-lea, regele despre care unii cercetători spun că a ordonat construcția turnului. „Poartă urme ale unui material de construcție neobișnuit din acese arată în documentar.
Importanța acestei descoperiri este uriașă pentru că ea arată că povestirile biblice sunt adevărate. Evreii au participat la construirea acestui turn. Nabucodonosor al II-lea a cucerit Ierusalimul în 586 înainte de Hristos. Evreii au fost transformați în sclavi și duși în Babilon.
Evreii au fost martorii construirii Turnului Babel
„Când citești primele capitole ale Bibliei, este clar că unele dintre ele sunt extrase din propriile înregistrări ale iudeilor, iar unele dintre ele încorporează narațiuni pe care probabil le-au întâlnit pentru prima dată în Babilon, care au fost atât de puternice și de izbitoare încât autorii, filozofii care au lucrat la textele ebraice, le-au încorporat pentru a-și spune propria poveste”, e de părere dr. Irving Finkel de la Muzeul Britanic.
„În cartea Genezei se spune literal că ei folosesc cărămidă pentru piatră și bitum pentru mortar; acolo se spune în mod expres. Ceea ce avem aici este o cărămidă și bitumul ei, care se încadrează exact în acel context special. Nu poate exista nicio îndoială că stimulul pentru poveste și narațiune trebuie să fi luat contur în timpul exilului babilonian”, susține dr. Finkel, citat de Daily Express.
Dovezi clare despre adevărul Bibliei
Deocamdată, însă, arheologii nu se pot pune încă de acord asupra locului unde a fost construit Turnul Babel. În nultima vreme apar, însă, din ce în ce mai multe dovezi că nTurnul babel a existat cu adevărat. Pe o tăbliță găsită la Babilon în anul 1911, cercetătorul englez Andrew George a identificat recent un zigurat compus din 7 trepte, ultima treaptă fiind templul . Baza turnului era un pătrat cu latura de 90 m. Turnul se ridica la 91 de metri înălțime și era construit din cărămizi de lut ars, cimentate prin bitumen. Turnul a rezistat neașteptat de mult. Când Alexandru cel Mare a cucerit orașul, turnul mai avea încă jumătate din înălțimea originală. Macedoneanul a ordonat demolarea lșui completă, cu intenția de a-l reconstrui turnului. Moartea l-a împiedicat, însă, să-și ducă la bun sfârșit proiectul.