Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu Kim Jong-un: „Întâlnirea are scopul de a consolida cooperarea între departamentele noastre de apărare”
Articole online

Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu Kim Jong-un: „Întâlnirea are scopul de a consolida cooperarea între departamentele noastre de apărare”

Kim Jong Un

Ministrul rus al apărării s-a întâlnit cu Kim Jong-un: „Întâlnirea are scopul de a consolida cooperarea între departamentele noastre de apărare”

Agenția oficială de știri din Coreea de Nord a declarat că Kim și Shoigu au discutat miercuri în capitala Phenian și au ajuns la un consens asupra unor „chestiuni nespecificate de interes reciproc în domeniul apărării și securității naționale și asupra mediului de securitate regional și internațional”, potrivit The Guardian

The Associated Press relatează că, în timpul întâlnirii, Shoigu i-a transmis lui Kim o „scrisoare caldă și bună” semnată de președintele rus Vladimir Putin, a precizat KCNA. Raportul nu a specificat aspectele militare care au fost discutate.

Miercuri, Shoigu a purtat, de asemenea, discuții cu ministrul nord-coreean al Apărării, Kang Sun Nam, care au avut ca scop „consolidarea cooperării între departamentele noastre de apărare”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-o declarație.

Agenția oficială de știri nord-coreeană a relatat că, la o recepție oferită de Kang, Shoigu a lăudat armata populară nord-coreeană sub conducerea lui Kim, spunând că aceasta „a devenit cea mai puternică armată din lume”. Rapoartele mass-media rusești nu au inclus acest comentariu.

Coreea de Nord s-a aliniat cu Rusia în legătură cu războiul din Ucraina, insistând că „politica hegemonică” a Occidentului condus de SUA a forțat Moscova să întreprindă acțiuni militare pentru a-și proteja interesele de securitate. Administrația Biden a acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru a o ajuta în luptele din Ucraina, deși Nordul a negat această afirmație.

Între timp, Republica Moldova a ordonat expulzarea a 45 de diplomați ruși și a personalului ambasadei „din cauza numeroaselor acțiuni neprietenoase”, au declarat miercuri oficiali. Guvernul pro-UE al Moldovei a condamnat ferm războiul Rusiei din Ucraina. 

De asemenea, Kremlinul a declarat că este imposibil pentru Rusia să revină la acordul de export de cereale din Marea Neagră deocamdată, deoarece un acord legat de interesele rusești „nu a fost pus în aplicare”. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Vladimir Putin a precizat că acordul ar putea fi reluat dacă partea sa axată pe Rusia ar fi respectată.

Registration

Aici iti poti reseta parola