Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mii de obiecte din lemn și ofrande au fost descoperite în templul aztec Mayor
Articole online

Mii de obiecte din lemn și ofrande au fost descoperite în templul aztec Mayor

descoperire

Mii de obiecte din lemn și ofrande au fost descoperite în templul aztec Mayor

Templul Mayor a fost „inima” unui complex format din două temple, cinci platforme și clădiri auxiliare din capitala Imperiului Aztec prehispanic. Templul a fost numit huey teocalli în limba nahuatl și a fost dedicat simultan la doi zei: Huitzilopochtli, zeul războiului, și Tlaloc, zeul ploii și al agriculturii.

Construcția templului a început undeva după 1325, dar a fost distrus de spanioli în 1521. Situl arheologic din prezent se află la nord-est de Zocalo, sau piața principală a orașului Mexico City, la colțul a ceea ce sunt acum străzile Seminario și Justo Sierra.

Descoperirile constau în măști, coifuri, sceptre, săgeți, figurine, lansatoare de săgeți, brățări, cercei, borcane și numeroase ofrande din lemn pe care preoții le-au depus pentru a consacra locul zeilor azteci.

Obiectele au supraviețuit datorită condițiilor anaerobe din sol și nivelului ridicat de umiditate care le-a menținut timp de peste 500 de ani. Cercetătorii au aplicat metode moderne de conservare în care descoperirile au fost stabilizate cu ajutorul unor zaharuri sintetice (lactitol și, mai târziu, trehalose) care împiedică descompunerea lemnului de către microorganisme și fluctuațiile umidității.

Descoperirile sunt apoi clătite în apă și plasate într-o cameră termică cu temperaturi de 50°C. Acest lucru usucă încet lemnul și permite cristalizarea controlată a zaharurilor care generează o îngroșare a pereților celulari la nivel microscopic.

Majoritatea obiectelor din lemn provin din diferite specii de pin, în timp ce au fost identificate și specii de cedru alb, chiparos, tepozán și ahuehuete, multe dintre acestea având încă urme de culori policrome, cum ar fi pigmentul albastru, roșu, negru și alb pe suprafață.

Excavațiile din depozitele rituale au descoperit, de asemenea, resturi botanice, cum ar fi flori, păsări, mamifere și animale marine, obiecte din cupru și aur, precum și piese de silex și ceramică.

Registration

Aici iti poti reseta parola