Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Memorandum privind reacțiile americanilor la sugestiile transmise în numele lui Yasser Arafat, transmise de secretarul de stat Henry Kissinger la recepția oferită în seara zilei de 5 decembrie 1973
Articole online

Memorandum privind reacțiile americanilor la sugestiile transmise în numele lui Yasser Arafat, transmise de secretarul de stat Henry Kissinger la recepția oferită în seara zilei de 5 decembrie 1973

Yasser Arafat

Memorandum privind reacțiile americanilor la sugestiile transmise în numele lui Yasser Arafat, transmise de secretarul de stat Henry Kissinger la recepția oferită în seara zilei de 5 decembrie 1973

„Foarte secret de importanță specială

Memorandum

privind reacțiile americanilor la sugestiile transmise în numele lui Yasser Arafat

(transmis de secretarul de stat Henry Kissinger cu ocazia recepției oferite în seara zilei de 5 decembrie 1973)

1. Din punctul de vedere al Statelor Unite, problema participării palestinienilor la Conferința de la Geneva este o chestiune deschisă, care va fi abordată în mod concret de îndată ce lucrările Conferinței vor începe efectiv.

2. Statele Unite nu exclud deloc posibilitatea creării unei entități statale palestiniene independente. [Statele Unite consideră, totuși, că această chestiune trebuie abordată cu prudență, iar discuțiile pe această temă trebuie să se desfășoare în cel mai mare secret.

Din punct de vedere teritorial, Statele Unite ar dori să știe, în primul rând, dacă teritoriul israelian (în cadrul granițelor din iunie 1967) este afectat și ce au în vedere [palestinienii] în ceea ce privește Iordania.

3. Statele Unite iau, de asemenea, în considerare posibilitatea de a avea contacte directe cu mișcarea palestiniană pentru a discuta chestiunile menționate mai sus, precum și alte chestiuni care ar putea apărea.

În acest sens, și pentru a progresa în această chestiune, este absolut necesar, ca o condiție indispensabilă, să se pună capăt tuturor actelor teroriste desfășurate de mișcarea palestiniană împotriva reprezentanților și cetățenilor americani.

11 decembrie 1973”

Registration

Aici iti poti reseta parola