Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Membrii familiei atacatorului din Ierusalim au fost arestați. Benjamin Netanyahu anunță o operațiune de „consolidare” în partea orașului predominant palestiniană
Articole online

Membrii familiei atacatorului din Ierusalim au fost arestați. Benjamin Netanyahu anunță o operațiune de „consolidare” în partea orașului predominant palestiniană

atac armat

Israelul va „lua măsuri pentru a consolida așezările” ca răspuns la atacurile cu focuri de armă de la Ierusalim de vineri și sâmbătă, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Membrii familiei atacatorului din Ierusalim au fost arestați. Benjamin Netanyahu anunță o operațiune de „consolidare” în partea orașului predominant palestiniană

O listă în șase puncte pentru „a lupta împotriva terorismului și a pedepsi teroriștii și pe cei care îi susțin” a fost postată pe pagina de Facebook a lui Benjamin Netanyahu în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o reuniune a Cabinetului de Securitate al Israelului, potrivit CNN

„Ca răspuns la atacurile abominabile și la sărbătorile din urma lor, premierul Netanyahu a decis măsuri de consolidare a comunității care vor fi prezentate în această săptămână”, se arată în comunicat.

Acesta nu a oferit detalii despre modul în care va fi consolidată așezarea.

Lista include, de asemenea, mai multe pedepse pentru familiile teroriștilor.

„Locuința teroristului care a comis atacul terorist din Ierusalim va fi sigilată imediat înainte de demolarea ei”, se arată la primul punct al listei.

Drepturile de asigurare națională și beneficiile suplimentare pentru familiile teroriștilor vor fi revocate împreună cu cărțile lor de identitate israeliene, potrivit declarației.

Vineri, șapte persoane au fost ucise și trei au fost rănite când un bărbat înarmat a atacat o sinagogă de la periferia Ierusalimului.

Iar sâmbătă, un băiat de 13 ani ar fi împușcat și rănit un tată și un fiu în Ierusalimul de Est înainte de a fi „neutralizat”, potrivit poliției, de doi civili care aveau arme de foc autorizate.

Poliția israeliană consideră ambele incidente drept atacuri teroriste

Ca răspuns, în declarația de după ședință se spune că:

„Licențele pentru arme de foc vor fi accelerate și extinse pentru a permite ca mii de cetățeni suplimentari să poarte arme” și că: „Se va proceda la întărirea unităților militare și de poliție, la arestări extinse și la operațiuni concentrate de colectare a armelor ilegale”.

O declarație a poliției israeliene a declarat mai târziu duminică că locuința familiei atacatorului responsabil de atacul de lângă sinagogă a fost sigilată.

„În această seară, forțele de poliție din districtul Ierusalimului, luptători ai Poliției de Frontieră, IDF (Forțele de Apărare Israeliene), au operat în zona A-Tor din Ierusalimul de Est pentru a sigila casa teroristului care a comis un atac armat ieri seară în Neve Ya’akov, în care au fost ucise șapte persoane”, se arată în declarație.

„Casa teroristului a fost confiscată în noaptea atacului de către poliție și forțele de securitate care au evacuat ocupanții acesteia și au arestat rudele și membrii familiei teroristului. În această seară, a fost efectuată sigilarea tuturor deschiderilor casei”, a continuat comunicatul.

Poliția l-a identificat anterior pe atacator – care a fost ucis într-un schimb de focuri cu forțele de ordine în urma atacului de vineri – ca fiind un locuitor de 21 de ani din Ierusalimul de Est, precizând într-un comunicat că se pare că a acționat singur.

Ierusalimul de Est este o zonă predominant palestiniană a orașului.

Registration

Aici iti poti reseta parola