Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Atacul israelian nu rămâne fără urmări. Alte două persoane au fost împușcate în Ierusalimul de Est
Articole online

Atacul israelian nu rămâne fără urmări. Alte două persoane au fost împușcate în Ierusalimul de Est

atac armat

Doi israelieni au fost împușcați în Ierusalimul de Est ocupat, la câteva ore după ce un bărbat înarmat a ucis șapte persoane în fața unei sinagogi, în timp ce cele mai grave violențe din ultimii ani în Israel și în teritoriile palestiniene ocupate continuă să crească, potrivit The Guardian.

Serviciul de ambulanță din Israel a declarat că cele două victime au fost grav rănite în incidentul petrecut sâmbătă dimineața în apropiere de Orașul Vechi. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că atacatorul a fost „neutralizat”.

Împușcăturile au avut loc după ce un atacator palestinian a împușcat mortal șapte persoane în apropierea unei sinagogi de la periferia orașului, în timp ce aceștia ieșeau de la rugăciunile de Shabbat, vineri seară.

Atacul din așezarea israeliană Neve Yaacov a fost cel mai grav care i-a vizat pe israelieni în ultimii ani. Acest atac, la rândul său, a avut loc la o zi după cel mai sângeros raid al armatei israeliene în Cisiordania din ultimele două decenii, în care au fost uciși nouă palestinieni, inclusiv doi civili.

Operațiunea de joi dimineață a vizat militanții Jihadului Islamic în tabăra de refugiați Jenin din nordul Cisiordaniei, declanșând tiruri de rachete în schimbul de replici între Fâșia Gaza și Israel în primele ore ale zilei de vineri și provocând temeri privind o escaladare mai amplă a conflictului care durează de zeci de ani.

Anul trecut a fost cel mai sângeros în Israel și în teritoriile palestiniene din 2004 încoace, cu aproximativ 250 de palestinieni din Cisiordania și 30 de israelieni uciși. Alți 49 de palestinieni au murit în Fâșia Gaza într-o campanie de bombardamente israeliene surpriză de trei zile în august.

Treizeci și unu de palestinieni au fost uciși până acum în această lună.

Departamentul de Stat al SUA, împreună cu ONU și alți mediatori internaționali, au cerut „cea mai mare reținere” din partea ambelor părți pentru a detensiona situația.

Registration

Aici iti poti reseta parola