Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Masă din perioada distrugerii Ierusalimului a fost descoperită în Israel
Articole online

Masă din perioada distrugerii Ierusalimului a fost descoperită în Israel

Hananya Hizmi, directorul departamentului de arheologie al administraţiei a declarat pentru Xinhua că masa datează din urmă cu aproape 2.000 de ani, fiind realizată cu doar câţiva ani înainte de distrugerea Ierusalimului şi a celui de-al doilea templu de către Imperiul Roman.

Obiectul unic a fost identificat printre rămăşiţele unei aşezări evreieşti descoperite într-un sit arheologic din localitatea Beit El de astăzi, la nord de oraşul palestinian Ramallah.

Potrivit arheologilor, citați de Agerpres, masa din piatră era utilizată ca obiect decorativ, după câte se pare în locuinţa unei familii înstărite.

Excavaţiile efectuate în acest sit în decursul ultimului deceniu au scos la iveală multe vestigii din perioada cuprinsă între secolul al VIII-lea î.e.n şi secolul al VIII-lea e.n., printre acestea numărându-se case, încăperi pentru băi rituale, prese pentru obţinerea uleiului de măsline, o biserică bizantină pavată cu mozaic şi o baie publică.

Registration

Aici iti poti reseta parola