Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Mai mult de 1.000 de soldați de la Fort Bragg au locuit în barăci cu probleme de mucegai
Articole online

Mai mult de 1.000 de soldați de la Fort Bragg au locuit în barăci cu probleme de mucegai

sua

Mai mult de 1.000 de soldați de la Fort Bragg au locuit în barăci cu probleme de mucegai

Baza din Carolina de Nord se află în proces de relocare a peste 1.100 de soldați din barăcile Smoke Bomb Hill, construite la mijlocul anilor 1970, deoarece a descoperit „condiții inacceptabile” în timpul unei inspecții la începutul lunii august. Cu toate acestea, unii soldați din alte barăci au raportat mucegai și au spus că nu au fost mutați.

Fort Bragg a declarat că barăcile Smoke Hill Bomb nu corespund standardelor actuale de încălzire, ventilație și aer condiționat. Modificările fluxului de aer și reparațiile au crescut nivelul de umiditate, creând o „preocupare privind calitatea vieții” pentru soldații care locuiesc în barăci.

Se așteaptă ca toți soldații să fie mutați din această zonă de locuit până la sfârșitul lunii septembrie. Începând de vineri, 120 de soldați au fost relocați, a declarat reporterilor colonelul John Wilcox de la Fort Bragg, în timpul unei conferințe.

Soldații din alte barăci au declarat că și în spațiile lor există mucegai și au furnizat chiar și dovezi foto ale problemelor. Unii dintre acești soldați și-au exprimat îngrijorarea că nu vor avea ocazia să se mute, a relatat vineri CBS News.

Un soldat a declarat pentru televiziune că a simțit ca un „pumn în stomac” faptul că nu toți vor fi relocați

Întrebați despre plângerile privind mucegaiul din alte barăci decât Smoke Bomb Hill, liderii armatei de la Fort Bragg au declarat că au primit aproximativ 40 de ordine de lucru care au identificat probleme în tot campusul. Liderii au spus că lucrează pentru a evalua problemele, iar scopul este de a muta soldații într-un loc la fel de bun sau mai bun decât cel în care locuiesc în prezent.

Directorul lucrărilor publice de la Fort Bragg, Aaron Brown, a declarat reporterilor că, începând de vineri, au primit peste 20 de cereri de lucru care au o posibilă problemă cu mucegai, care sunt considerate probleme de mare prioritate. 

Liderii armatei de la Fort Bragg au declarat că soldații care se relochează în alte barăci nu sunt tratați medical pentru complicații legate de mucegai. Locotenent-colonelul Teresa Pearce, director de sănătate publică la Fort Bragg, a declarat reporterilor că baza „nu a avut nicio plângere sau îngrijorare legată de sănătate” adusă în legătură cu barăcile.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, mucegaiul poate provoca nas înfundat, dureri de gât, tuse, arsuri la ochi și infecții ale pielii. Persoanele care suferă de astm sau care sunt alergice la mucegai, precizează CDC, ar putea avea reacții severe dacă sunt expuse. Expunerea pe termen lung poate avea efecte mai dăunătoare.

În timpul unei inspecții efectuate în luna iulie la Fort Bragg, sergentul major al armatei Michael Grinston – cel mai înalt lider înrolat al armatei – a mustrat conducerea pentru deficiențele constatate în cazărmile bazei, a relatat Military.com la începutul acestei luni.

Senatorul Thom Tillis din Carolina de Sud, de exemplu, a abordat această problemă într-o scrisoare din decembrie 2021 adresată secretarului armatei Christine Wormuth, îndemnând armata să abordeze imediat condițiile din barăci și să pompeze bani pentru o mai bună întreținere a acestora.

„A permite soldaților să trăiască în locuințe mucegăite și nesigure este un pericol pentru țară”, a scris el, adăugând că vrea să „se asigure că armata este eficientă în primirea și executarea tuturor fondurilor disponibile pentru a moderniza și înlocui barăcile care nu corespund standardelor până în 2030”.

Registration

Aici iti poti reseta parola