Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Legătura dintre Demis Roussos și familia Rațiu
Articole online

Legătura dintre Demis Roussos și familia Rațiu

Rezultatul a fost unul uimitor, publicul rămânând impresionat de interpretarea de către acesta a unor piese precum The House of The Rising Sun şi When A Man Loves A Woman.

Demis Roussos, pe numele real Artemios Ventouris Roussos, s-a născut la 15 iunie 1946, într-o familie de greci stabiliţi în Alexandria, Egipt.

Nu după mult timp de la debut, Demis Roussos l-a întâlnit pe Lakis Vlavianos, omul care avea să devină principalul său compozitor.

O nouă formaţie a luat naştere, numită We Five, de data aceasta cu Demis pe post de vocal.

În 1968, cariera muzicală a artistului grec avea să fie din nou consolidată, după ce i-a întâlnit pe Vangelis Papatanassiou şi Loukas Sideras, doi muzicieni de top.

Aphrodite’s Child

A treia formaţie s-a înfiinţat, Aphrodite’s Child, cu Demis pe post de basist şi vocalist. A urmat un turneu la Paris, unde, după câteva concerte de succes, le-a propus un contract.

Primul album Aphrodite’s Child s-a vândut în peste un million de exemplare.

Nouă luni mai târziu, şlagărul Rain and Tears devenise un single de top la nivel european.

A urmat un alt album legendar, intitulat 666, după care însă, din motive mai puţin cunoscute, Aphrodite’s Child s-a destrămat.

Din acest moment debutează cariera solo a lui Demis Roussos, cu albumul On the Greek Side of My Mind (1971), ce conţine hitul We Shall Dance.

A urmat un lung şir de hituri internaţionale, compuse alături de Lakis Vlavianos, printre care Forever and Ever, My Friend the Wind şi Velvet Morning.

Turneul de opt ani și teroriștii

Începând cu 1975, Demis s-a aflat într-un turneu internaţional timp de opt ani.

După o perioadă de retragere din viaţa artistică, la 14 iunie 1985, Demis Roussos a trăit un eveniment ce avea să-l determine să revină pe scenă.

În timp ce călătorea din Atena spre Roma, avionul său a fost deturnat de terorişti. După această experienţă traumatizantă, Demis s-a decis să contribuie, prin muzică, la realizarea idealului de pace şi bună înţelegere între popoare.

Reîntors în studio, a înregistrat douăzeci de melodii noi, compilate pe albumul The Story of Demis Roussos, pe care l-a promovat pe întregul mapamond.

Au urmat noi hituri internaţionale, printre care Quand je t’aime şi On ecrit sur le murs. Printre cele mai bine primite albume ale sale din această perioadă s-au numărat Voice and Vision (1989) şi ”Immortel” (1995).

Printre cele mai recente realizări discografice ale sale amintim: Serenade (1996), Mon ile (1997), Auf meinen Wegen (2000), Demis (2009). De-a lungul carierei, a vândut peste 60 de milioane de albume.

Demis Roussos a concertat în repetate rânduri în România, faţă de care mărturisea că are o afinitate aparte.

Ultima reprezentaţie live în Bucureşti a artistului a avut loc la 5 decembrie 2013, când a interpretat melodii specifice sărbătorilor de iarnă.

Soțiile

Demis Roussos a fost căsătorit de trei sau, posibil, de patru ori.Prima sa soție, Monique, i-a născut o fiică, Emily, iar cea de-a doua soție, Dominique, i-a născut un fiu, Cyril.

Ambii copii activează în domeniul muzicii.

Cea de-a treia soție a lui Demis a fost fotomodelul american Pamela Smith, acum Pamela Roussos-Rațiu, soția omului de afaceri român Indrei Rațiu, stabilit la Turda, fiul lui Ion Rațiu.

Ea a fost cu Demis în timpul deturnării cursei de avion TWA pe 14 iunie 1985 de către teroriști.

Demis încetat din viaţă la 24 ianuarie 2015.

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola