Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > București îl omagiază pe Ion Rațiu
Articole online

București îl omagiază pe Ion Rațiu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre prin care spaţiul situat la intersecţia străzii Ion Brezoianu cu George Vraca şi Matei Millo va purta denumirea de Piaţa Ion Raţiu.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 34 de voturi ‘pentru’, 8 ‘împotrivă’ şi 10 abţineri.

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu a spus că grupul politic pe care-l reprezintă susţine acest proiect, prin care se aduce un omagiu omului politic Ion Raţiu, membru marcant al PNŢCD.

„Lupta acestuia în perioada instaurării comunismului, perioada sa de detenţie şi activitatea din anii de imediat de după Revoluţie au adus un beneficiu enorm României pentru păstrarea şi reinstaurarea democraţiei. În acest moment, piaţa propusă este neamenajată şi e, în fapt, o parcare haotică.

Aceasta are nevoie de reconfigurare şi amenajare pentru a deveni un adevărat simbol al democraţiei în Bucureşti”, a spus Nicorel Nicorescu.

„Şi grupul PSD vrea să aducă un omagiu liberalismului şi să le spună liberalilor că noi am pus statuia lui Brătianu în centrul oraşului, noi, socialiştii”, a declarant, potrivit Agerpres, liderul grupului de consilieri municipali PSD, Aurelian Bădulescu.

Consilierul municipal PNL Adrian Moraru a menţionat că acea statuie a fost repusă după ce a fost îndepărtată de comunişti.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA