Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Kim Jong Un afirmă că țara sa este pregătită pentru „orice confruntare militară” cu SUA
Articole online

Kim Jong Un afirmă că țara sa este pregătită pentru „orice confruntare militară” cu SUA

kim jong un

Afirmația a fost făcută în contextul în care se zvonește că țara sa ar putea pregăti un nou test nuclear

Kim Jong Un a ținut miercuri un discurs incendiar pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a acordului de armistițiu care a pus capăt luptelor din Războiul din Coreea. În acesta, el a spus că SUA „demonizează” Coreea de Nord.

„Aroganța imperiului american nu s-a schimbat”, a spus Kim. „Trebuie să luptăm împotriva imperialiștilor americani cu ideologie și forțe armate până la capăt”.

El a adăugat că, Coreea de Nord este „complet pregătită” să „facă față oricărei ciocniri militare cu Statele Unite”.

Kim a avertizat, de asemenea, că o astfel de ciocnire ar putea implica un atac nuclear.

„Forțele noastre armate sunt complet pregătite să răspundă la orice criză, iar disuasiunea nucleară de război a țării noastre este, de asemenea, pregătită să își mobilizeze puterea absolută cu supunere, cu exactitate și rapiditate, în conformitate cu misiunea sa”, a spus el.

De asemenea, Kim l-a atacat dur pe omologul său sud-coreean, președintele Yoon Suk Yeol, acuzând guvernul acestuia din urmă că este plin de „gangsteri”.

„Să vorbești despre o acțiune militară împotriva națiunii noastre, care deține arme absolute de care se tem cel mai mult, este absurd și este o acțiune sinucigașă foarte periculoasă”, a avertizat Kim.

„O astfel de tentativă periculoasă va fi pedepsită imediat de forța noastră puternică, iar guvernul Yoon Suk Yeol și armata sa vor fi anihilate”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, armata sud-coreeană a primit ordin de la Yoon să răspundă „prompt și cu severitate” la orice act de provocare din partea Coreei de Nord

Retorica lui Kim vine pe fondul zvonurilor că țara se pregătește pentru un nou test nuclear.

În aprilie, el a promis să intensifice programul de înarmare al țării și să consolideze capacitatea nucleară a Coreei de Nord. În luna următoare, țara a lansat, de asemenea, ceea ce se credea a fi o rachetă balistică intercontinentală și alte rachete, la doar câteva ore după ce președintele Joe Biden și-a încheiat vizita în Asia.

Între timp, SUA și Coreea de Sud se pregătesc pentru exerciții militare comune care includ exerciții pe teren real. În prima jumătate a acestui an, ambele țări au efectuat, de asemenea, un test comun de rachete pentru a demonstra cum ar putea răspunde Coreea de Sud la provocările Nordului.

Registration

Aici iti poti reseta parola