Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Japonia a avertizat populația să „se adăpostească imediat” după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă spre est
Articole online

Japonia a avertizat populația să „se adăpostească imediat” după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă spre est

racheta

Japonia a avertizat populația să „se adăpostească imediat” după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă spre est

Reședința oficială a prim-ministrului a transmis pe Twitter la ora locală 7:27 a.m. că se crede că o rachetă a fost lansată din Coreea de Nord spre est. Oficialii au avertizat locuitorii din zonele Hokkaido și Aomori să se pună în siguranță în interiorul unei clădiri.

Mai multe entități guvernamentale suplimentare au confirmat amenințarea: Statul Major Întrunit al Coreei de Sud și paza de coastă japoneză au declarat pentru Reuters că, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale estice. Un mesaj la televiziunea japoneză a reiterat avertismentul, iar Ambasada SUA din Tokyo a transmis alerta.

La aproximativ 15 minute după avertismentul inițial, oficialii au declarat că se crede că racheta a trecut peste Oceanul Pacific în jurul orei locale 7:29.

Guvernul a îndemnat oamenii să nu se apropie sau să atingă niciun rest al proiectilului și să contacteze poliția sau pompierii dacă dau peste ceva suspect

Lansarea – probabil un test – a fost al cincilea tir al Coreei de Nord în ultimele 10 zile. Țara a lansat 23 de rachete balistice și alte rachete de la începutul anului, dar avertismentele de marți au fost primele de acest fel din ultimii cinci ani.

Secretarul șef al cabinetului japonez Hirokazu Matsuno a oferit mai multe informații în cadrul unei conferințe de presă, spunând că racheta balistică nord-coreeană a zburat deasupra zonei Tohoku din Japonia și a căzut în afara țării, potrivit reporterului Washington Post Michelle Ye Hee Lee.

Matsuno a declarat că racheta ar putea avea un „impact grav” asupra vieții și mijloacelor de trai ale populației din Japonia. Guvernul evaluează în prezent dacă există resturi căzute de la rachetă.

Lansările continue ale Coreei de Nord reprezintă o provocare gravă nu doar pentru siguranța Japoniei, ci și pentru întreaga comunitate internațională, a adăugat Matsuno.

Armata sud-coreeană a publicat ulterior statistici privind racheta, spunând că aceasta a zburat aproximativ 4.500 de kilometri la punctul culminant și a atins 970 de kilometri la viteza maximă, potrivit agenției sud-coreene de știri Yonhap.

Registration

Aici iti poti reseta parola