O ipoteză care scoate doar fum
Atunci când adevărul este tulbure, apar imediat teoriile conspirației care susțin că l-au descoperit. În 2016, o altă teorie a conspirației a început să prindă rădăcini. Donald Trump, candidat la președinția Statelor Unite, a susținut că tatăl colegului său, Ted Cruz, a fost implicat în uciderea asasinului lui JFK. Trump nu a oferit vreo dovadă care să susțină această afirmație, însă cuvintele sale au fost suficient de puternice pentru a umple spațiul online.
„ Tatăl lui Cruz a fost alături de Lee Harvey Oswald înainte ca acesta să fie împușcat”, a spus Trump într-un interviu de la Fox News. În ciuda faptului că a greșit numele persoanei care a fost ucisă în 1963, a reușit să câștige nominalizarea republicanilor datorită ajutorului oferit de prietenii săi de la National Enquirer. Tabloidul a publicat o știre pe copertă cu o fotografie a unui bărbat despre care s-a pretins că este tatăl lui Cruz, care împărțea pliante cu Oswald pe străzile din New Orleans, cu câteva luni înainte de a fi împușcat.
Fiind analizată afirmația de mai multe trusturi de presă, s-a constatat că unele detalii ar fi putut susține ideea că bărbatul din fotografie era tatăl lui Ted Cruz. Este foarte posibil ca acesta să fi trăit în New Orleans la acea vreme. De asemenea, bărbatul din fotografie nu a fost niciodată identificat, cu excepția unei singure companii care a scanat fotografiile de la Enquirer.
Această teorie lovește un punct destul de sensibil atunci când vine vorba despre acele pliante. Oswald difuza literatură pro-Fidel Castro, cauză pe care Rafael Cruz nu ar fi susținut-o, fiind din totdeauna împotriva acțiunilor lui Castro. Pe baza acestei informații, s-a speculat ideea că asasinarea lui Oswald ar fi avut legătură cu Rafael Cruz.
Cine este ucigașul președintelui ?
Lee Harvey Oswald a fost un pușcaș marin care a dezertat în Uniunea Sovietică în 1959, unde a trăit până în 1962 când s-a reîntors în Statele Unite. Plecat în Uniunea Sovietică pentru că își dorea să devină cetățean sovietic, a încercat să convingă oficialii de acest lucru, însă fără succes. Atunci când i-a expirat viza, a recurs la un gest necugetat pentru a rămâne în Uniunea Sovietică. Și-a făcut câteva răni la mâna stângă, scopul final fiind sinuciderea. Nici acest plan nu a funcționat. Până pe 28 octombrie 1959 a fost ținut sub observație într-un spital de psihiatrie.
Reîntors în Statele Unite, s-a angajat în diferite companii, dându-și demisia din fiecare după doar câteva luni. Inițial, a fost arestat sub suspiciunea că l-ar fi ucis pe polițistul Tippit din Dalls, la 45 de minute după ce a fost omorât președintele american, John F. Kennedy. Două zile mai târziu, în timp ce era transferat la închisoare districtuală, Oswald a fost ucis, evenimentul fiind transmis în direct de televiziunile naționale.