Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Incidente aviatice în SUA și China. Cauzele accidentelor sunt încă necunoscute
Caleidoscop

Incidente aviatice în SUA și China. Cauzele accidentelor sunt încă necunoscute

avioane

În China un avion de luptă s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din centrul Chinei, în timp ce o aeronavă militară a SUA s-a prăbușit în sudul Californiei

Cartierul rezidențial din Xiangyang, centrul Chinei, a fost lovit de o tragedie după ce un avion de luptă s-a prăbușit, provocând moartea unei persoane și rănirea altor două. Potrivit informațiilor oferite de CNN, aeronava militară, un J-7 al forțelor aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului, executa o misiune de antrenament în provincia Hubei atunci când s-a prăbușit și a distrus mai multe locuințe.

Pilotul a supraviețuit după ce s-a catapultat la timp și a ajuns cu bine la sol. Atât pilotul, cât și civilii răniți au fost transportați la spital.

Prăbușirea avionului a provocat o explozie în urma căreia mai multe case au luat foc, după cum se poate vedea și în filmările postate pe rețelele sociale. Accidentul a avut loc în apropiere de aeroportul Laohekou din Xiangyang, provincia Hubei.

Încă nu sunt cunoscute cauzele accidentului, iar în acest moment au loc mai multe investigații.

Incident și în sudul Californiei

O aeronavă militară de tip MV-22B Osprey (cu decolare verticală) a Statelor Unite s-a prăbuşit miercuri în sudul Californiei, a anunțat Marina SUA. Este al doilea incident în mai puțin de o săptămână, după prăbușirea unui avion F/A-18E Super Hornet în deșertul Mojave.

Autoritățile militare nu au furnizat detalii cu privire la posibile victime ale accidentului, dar armata a negat informaţiile conform cărora aeronava transporta substanţe radioactive atunci când s-a prăbuşit în apropiere de Glamis, la 35 km de graniţa cu Mexicul.

Le bordul aeronavei se aflau cinci militari, potrivit US Marines.

„Echipe de intervenţie militare şi civile sunt la faţa locului. Contrar zvonurilor de pe reţelele de socializare, la bordul aeronavei nu se aflau materiale nucleare”, a precizat un purtător de cuvânt, potrivit AFP.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola