Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Începe marea diversiune a Războiului Civil. CIA și generalii ies la rampă
Articole online

Începe marea diversiune a Războiului Civil. CIA și generalii ies la rampă

Sondajele sunt necruțătoare. Președintele Biden este într-o criză profundă de încredere, iar alegerile de la jumătatea mandatului se apropie. Ca să nu piardă alegerile într-un mod rușinos, democrații, marile corporații (Big Pharma și Big Tech), presa și serviciile secrete nu au decât să recurgă la o nouă diversiune de tipul Russiagate. De data aceasta pare să se fi decis că riscul major este declanșarea unui război civil în SUA.

Lucrurile s-au deteriorat atât de dramatic sub Trump, sugerează Walter,  încât Statele Unite nu se mai califică din punct de vedere tehnic drept democrație. Citând setul de date „Politic” al Centrului pentru Pace Sistemică – cel pe care grupul operativ CIA a considerat că este cel mai util pentru a prezice instabilitatea și violența – Walter scrie că Statele Unite sunt acum o „anocrație”, undeva între democrație și autocrație.
Care sunt concluziile Barbarei Walter? Nu vă așteptați să recunoască faptul că progresismul de stat, atacurile la adresa libertății de exprimare și presiunile feroce la care este supusă poliția prin acuzațiile de rasism sunt de vină pentru degradarea situației din țară. Dimpotrivă, Walter cere răspicat ca democrații să dubleze miza. „Dușmanii democrației nu trebuie lăsați să aibă câștig de cauză.

Care e miza?

Că societatea americană este extrem de divizată, e clar, dar de aici și până la un război civil e cale lungă, mai ales într-o țară bogată, unde majoritatea o duce deocamdată destul de bine. Miza e cu totul alta. Alegerile din noiembrie anul viitor, așa-numitele alegeri de la mijlocul mandatului, în care vor fi aleși 435 de membri ai Camerei Reprezentanților și o treime din senatori. (33-34 de locuri din 100)

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola