Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Teroriștii Hamas s-au pregătit pentru o „a doua fază” de atacuri în Israel, potrivit unui raport
Articole online

Teroriștii Hamas s-au pregătit pentru o „a doua fază” de atacuri în Israel, potrivit unui raport

razboi in Israel

The Post, citând mai mulți actuali și foști oficiali din domeniul serviciilor de informații și de securitate din patru țări occidentale și din Orientul Mijlociu, a declarat că teroriștii au transportat suficiente provizii și muniție pentru a le ajunge pentru mai multe zile de conflict în Israel.

De asemenea, unii dintre ei aveau asupra lor documente care includeau detalii despre cum să atace Israelul mai adânc în interior, potrivit raportului. Militanții Hamas doreau să ajungă în marile orașe israeliene și aveau planuri pentru o incursiune în Cisiordania.

Israel tanc

La 7 octombrie, teroriștii Hamas au ucis peste 1.200 de persoane și au răpit alte 240 din Israel

Israelul a lansat valuri de atacuri în Gaza în săptămânile care au urmat, în urma cărora autoritățile sanitare din Gaza, conduse de Hamas, au declarat că au fost uciși cel puțin 11.000 de oameni.

Gruparea teroristă, potrivit declarațiilor publice ale oficialilor Hamas și evaluărilor analiștilor și oficialilor din serviciile de informații citate de The Post, știa că amploarea măcelului din 7 octombrie va provoca incursiuni israeliene în Gaza.

Cu toate acestea, credea că atacurile erau justificate dacă făceau să deraieze discuțiile pentru normalizarea relațiilor dintre Israel și națiunile arabe și provocau un nou val de rezistență anti-israeliană:

„Au fost foarte clarvăzători în ceea ce privește ceea ce se va întâmpla în Gaza a doua zi”, a declarat pentru The Post un înalt oficial militar israelian implicat în investigațiile privind masacrul din 7 octombrie. „Au vrut să își cumpere un loc în istorie – un loc în istoria jihadului – în detrimentul vieților multor oameni din Gaza”.

În urma atacurilor, Israelul s-a confruntat cu Hezbollah, o grupare militantă susținută de Iran, dincolo de granița sa de nord, iar în Cisiordania au fost reluate violențele.

SUA au trimis două grupuri de atac de portavioane în regiune pentru a descuraja o agresiune din partea Iranului sau a aliaților săi.

Registration

Aici iti poti reseta parola