Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > George Washington își demonstrează abilitățile strategice în Bătălia de la Germantown
Articole online

George Washington își demonstrează abilitățile strategice în Bătălia de la Germantown

George Washington

La 4 octombrie 1777, 11.000 de patrioți sub comanda generalului George Washington încearcă să atace dis-de-dimineață cele 9.000 de trupe britanice ale generalului britanic William Howe la Germantown, Pennsylvania, la opt kilometri nord de capitala ocupată de britanici, Philadelphia.

George Washington își demonstrează abilitățile strategice în Bătălia de la Germantown

Forțele continentale ale lui Washington erau slab antrenate, prost hrănite și prost îmbrăcate. Cu toate acestea, Washington le-a considerat pregătite să lupte și plănuise să trimită patru coloane în luptă cu bucăți de hârtie albă ascunse în pălării, pentru a le ajuta să se identifice între ele în întuneric. Planul elaborat al lui Washington a fost însă dat peste cap când două coloane s-au pierdut în ceața densă a dimineții. La ora 10 dimineața, bătălia s-a încheiat. Deși americanii au fost forțați să se retragă, ambele tabere au suferit pierderi grele – 152 de morți, 521 de răniți și 400 de prizonieri pentru patrioți și 71 de morți, 450 de răniți și 14 dispăruți pentru britanici – iar bătălia a demonstrat abilitățile strategice ale lui Washington.

După Germantown, generalul Washington și-a condus forțele pe dealurile din apropiere, în ceea ce este acum Whitemarsh Township, la nord de Philadelphia, unde au avut loc alte încă o încăierare împotriva trupelor generalului Howe pe 6-8 decembrie, înainte de a continua spre cartierul de iarnă de la Valley Forge, Pennsylvania, pe 19 decembrie.

Friedrich, Freiherr von Steuben, a ajuns la tabăra generalului Washington de la Valley Forge la 23 februarie 1778. Ofițerul militar prusac a început să antreneze soldații în exerciții de instrucție de aproape, insuflând o nouă încredere și disciplină în Armata Continentală demoralizată. Pe baza eforturilor sale de la Valley Forge, Washington a recomandat ca von Steuben să fie numit inspector general al Armatei Continentale; Congresul s-a conformat. În această nouă calitate, von Steuben și-a propagat metodele în toate forțele patriotice prin difuzarea „Cărții sale albastre”, intitulată „Regulamentul pentru ordinea și disciplina trupelor Statelor Unite”.

Registration

Aici iti poti reseta parola