Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Rolul crucial al ofițerului prusac Ferdinand von Steuben în reformarea Armatei Continentale din timpul Războiului de Independență
Articole online

Rolul crucial al ofițerului prusac Ferdinand von Steuben în reformarea Armatei Continentale din timpul Războiului de Independență

Washington

30 septembrie 1776: Generalul George Washington se plânge de miliția sa

În scrisoarea sa, Washington a scris:

„Sunt obosit de moarte toată ziua din cauza unei diversități de circumstanțe perplexe, deranjat de comportamentul miliției, al cărei comportament și lipsă de disciplină a adus mari prejudicii celorlalte trupe, care nu au avut niciodată ofițeri, cu excepția câtorva cazuri, care să merite pâinea pe care o mănâncă”.

Washington a adăugat:

„În mod confidențial, vă spun că nu am fost niciodată într-o stare atât de nefericită și divizată de când m-am născut”.

La fel cum britanicii descoperiseră dificultățile de a purta un război cu yankei încăpățânați ca soldați în timpul Războiului de Șapte Ani, Washington nu a fost impresionat la întâlnirea cu presupusa sa armată în afara Bostonului, la numirea sa în funcția de comandant-șef al forțelor continentale în 1775.

Disciplina prusacă pe câmpul de luptă

La fel ca și britanicii, el a văzut „prostie” printre oamenii înrolați, care erau obișnuiți cu familiaritatea ușoară de a fi comandați de vecini în miliții locale cu ofițeri aleși. Washington a insistat prompt ca ofițerii să se comporte cu decență, iar soldații cu deferență. Deși s-a bucurat de un oarecare succes cu această armată inițială, locuitorii din Noua Anglie s-au întors acasă, la fermele lor, la sfârșitul anului 1775, iar Washington a trebuit să o ia de la capăt cu noi recruți în 1776.

Washington a dus o bătălie grea pentru a obține ordinea militară până când Friedrich, Freiherr von Steuben a sosit la tabăra generalului Washington de la Valley Forge, la 23 februarie 1778. Ofițerul militar prusac a început să antreneze soldații în exerciții de instrucție în ordine strânsă, insuflând o nouă încredere și disciplină în Armata Continentală demoralizată. Înainte de sosirea lui von Steuben, soldații americani coloniali erau renumiți pentru condițiile lor de tabără neglijente. Von Steuben a insistat asupra reorganizării pentru a stabili o igienă de bază, ordonând ca bucătăriile și latrinele să fie amplasate în părți opuse ale taberei, iar latrinele să fie orientate spre o pantă descendentă. Simpla existență a latrinelor era o noutate pentru trupele continentale, care erau obișnuite să trăiască în propria mizerie.

Pe baza meritelor eforturilor sale la Valley Forge, Washington a recomandat ca von Steuben să fie numit inspector general al Armatei Continentale; Congresul s-a conformat. În această calitate, von Steuben și-a propagat metodele în toate forțele patriotice prin difuzarea „Cărții sale albastre”, intitulată „Regulamentul pentru ordinea și disciplina trupelor Statelor Unite”.

Registration

Aici iti poti reseta parola