Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Garda Elvețiană: Ce salariu au soldații care îl apără pe Papă
Articole online

Garda Elvețiană: Ce salariu au soldații care îl apără pe Papă

Cea mai mică armată din lume

Având doar 135 de oameni, Garda Elvețiană Pontificală este cea mai mică armată din lume. Chiar și în acest context, Garda Elvețiană este alcătuită din soldați foarte pregătiți. Pe lângă protecția personală, aceasta îndeplinește și alte sarcini, precum securitatea Vaticanului. Însă, cum a apărut Garda Elvețiană Pontificală ?

Elveția a fost cândva o țară cu dificultăți economice. Astfel, tinerii călătoreau adesea în străinătate, devenind ulterior mercenari. Cunoscuți pentru profesionalism și loialitate, au slujit adesea monarhilor.

Un exemplu ar fi Sacul Romei din 6 mai 1527. Pe măsură ce forțele împăratului Sfântului Roman Carol al V-lea a masacrat orașul, Garda Elvețiană a ținut armata suficient de mult timp pentru ca Papa Clement al VII-lea să poată scăpa. Din 189 de paznici, doar 42 au supraviețuit. Drept urmare, noua Gardă Elvețiană a depus un jurământ anual pe 6 mai pentru a comemora evenimentul.

Potrivit diferitelor surse, Garda Elvețiană primește un salariu lunar de 1.500 de euro. De asemenea, soldații primesc locuințe gratuite, dar și posibilitatea ca să își dea copiii la școală pe gratis. Pentru mulți, aceasta ar putea fi o sumă mică, însă serviciul lor se referă mai mult la onoare și mai puțin la valută.

Mai mult, există mai multe cerințe pe care soldații trebuie să le îndeplinească înainte de a intra în Garda Elvețiană. Fiecare recrut trebuie să fie un bărbat cu cetățenie elvețiană și să fie devotat catolicismului. Vârsta minimă pe care Garda Elvețiană o cere este de 19 ani, iar cea maximă de 30 ani.

Întotdeauna alături de Papă

Pentru a te căsători trebuie să ai 25 de ani și să fi slujit Papa timp de minim cinci ani, angajându-te să o mai faci timp de trei ani. Timpul minim pe care trebuie să-l execute un soldat este de 26 de luni. Fiecare recrut este necesar pentru a finaliza pregătirea militară de bază în Elveția.

Garda Elvețiană poate fi observată constant în Vatican, fiind reperată ușor datorită uniformelor lor iconice. Aceste uniforme sunt făcute special pentru pază, conceperea unei uniforme durând până la 30 de ore. În afară de supravegherea Vaticanului, Garda Elvețiană îl însoțește pe Papă în toate călătoriile sale internaționale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola