Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Misteriosul telefon primit de Papa Francisc
Articole online

Misteriosul telefon primit de Papa Francisc

Papa Francisc i-a surprins pe credincioşi, întrerupând audienţa generală pentru a vorbi în privat la telefon, o convorbire care a intrigat mass-media şi pe participanţi.

Papa, acoperit de asistentul său care a stat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său, cu o faţă liniştită dar gesticulând cu mâinile, într-o scenă captată de camerele de televiziune.

Sfântul părinte a ieşit chiar pentru câteva momente din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau.

Fără comentarii

Deși este vorba de un gest neobişnuit despre care s-a scris, Vaticanul nu a făcut referire la aceste momente.

Totuși, Agerpres anunță că e ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului.

Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său care a intrat în sală cu telefonul în mână într-un moment în care audienţa era pe cale să se încheie.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola