Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Frauda Casei Regale de la Monaco. A devenit ducesă fiica unei femei care se ocupa de curățenie
Articole online

Frauda Casei Regale de la Monaco. A devenit ducesă fiica unei femei care se ocupa de curățenie

Planul unui geniu francez

Contele Louis de Causans, în vârstă de 47 de ani, spune că o curte franceză și-a semnalat intenția de a-i asculta povestea privind oprirea sa de a accede la tron, fiind pusă în locul familiei sale,  fiica unei femei care se ocupa de curățenie și care a devenit membru al Familiei Regale la cererea politicienilor francezi.

Inițial, procesul a fost respins în 2019 de instanța administrativă din Paris, care a spus că nu a reușit să dovedească care sunt strămoșii. Alt doilea proces, care include un raport al unui genealog, a obținut un succes mai mare, potrivit avocatului său Jean-Marc Descoubes.

El a spus că instanța a cerut un răspuns scris de la ministerul francez de externe.  „Monaco și Franța au dorit întotdeauna ca acest subiect să rămână tabu”, a spus de Causans pentru Le Parisien.

Disputa își are originea la începutul secolului al XX-lea, când Parisul era îngrijorat de faptul că prințul Louis al II-lea, viitorul suveran necăsătorit al Monaco, ar putea muri fără a avea moștenitor. Conform regulilor de succesiune în vigoare, încă din secolul al XV-lea, tronul Monaco ar fi trecut apoi către prințul Wilhelm de Urach.

Raymond Poincaré, președintele francez de atunci, nu dorea să vadă Monaco în mâinile Germaniei, spunându-i principatului că Franța îl va anexa în cazul în care se va întâmpla asta. Sub presiunea lui Poincaré pentru a găsi un moștenitor, Louis al II-lea a fost de acord să-și adopte fiica dintr-o relație cu o femeie care se ocupa de curățenie, angajată de regimentul în care servise la sfârșitul secolului al XIX-lea. El a acceptat sfatul lui Poincaré de a schimba constituția pentru a permite copiilor adoptați să intre pe linia succesiunii.

Charlotte Louvet a devenit ducesa de Valentinois și membru al regalității europene. Cu toate acestea, ea nu a condus niciodată, fiind convinsă să renunțe la drepturile sale la tron în favoarea fiului ei, prințul Rainier, tatăl actualului conducător al Monaco, prințul Albert.

Nemulțumirile dinastiei Grimaldi

Din perspectiva franceză, intervenția lui Poincaré a fost o lucrare de geniu, ținându-i pe germani departe de Monaco și punând principatul mediteranean în mâinile unei dinastii aflate la Paris. Dar a lăsat două familii cu nemulțumiri. Primul a fost cel al prințului Wilhelm, care a renunțat la dreptul său la tron ​​în 1925.

Al doilea a fost cel al contelui Aynard de Chabrillan, o ramură a dinastiei Grimaldi care a condus Monaco timp de 600 de ani. De Chabrillan a susținut că ar fi trebuit să fie următorul la tron ​​după prințul Wilhelm. Istoricii spun că afirmațiile contelui au fost ignorate deoarece Poincaré a pus copiii lui Ludovic al II-lea la putere în credința că Franța i-ar putea influența.

De Cousans, strănepotul contelui, spune că nu are intenția de a încerca să-l înlocuiască pe Albert ca suveran la Monaco, ci doar vrea ca statul francez să-l recompenseze. 

Registration

Aici iti poti reseta parola