Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fostul secretar american al Apărării: „Este destinul lui Putin să refacă Imperiul Rus”
Articole online

Fostul secretar american al Apărării: „Este destinul lui Putin să refacă Imperiul Rus”

Vladimir Putin

Fostul secretar american al Apărării: „Este destinul lui Putin să refacă Imperiul Rus”

În timpul unui interviu acordat duminică în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC, Gates a declarat că Putin și-a propus să recucerească vechile teritorii pentru a reface fosta sferă de influență geografică a Rusiei.

„Putin crede că este destinul său să recreeze Imperiul Rus. Și, așa cum spunea vechiul meu mentor, Zbig Brzezinski, „Fără Ucraina, nu poate exista Imperiul Rus””, a spus Gates. „Așa că el este obsedat de recucerirea Ucrainei. El va rezista acolo”.

„Cred că el crede într-adevăr că timpul este de partea lui, că sprijinul în SUA, sprijinul în Europa și așa mai departe se va sfărâma. Și el face ceea ce armatele rusești au făcut întotdeauna, și anume, trimite un număr mare de recruți relativ slab echipați și slab pregătiți în prima linie a frontului, în credința că masa va învinge”, a adăugat el.

Ucraina va primi în curând tancuri de la aliații militari – inclusiv Statele Unite și Marea Britanie – în eforturile continue ale țării de a respinge forțele rusești.

Rusia și-a lansat invazia în Ucraina în februarie anul trecut, iar în următoarele săptămâni se va împlini un an de la începutul conflictului.

Robert Gates a ocupat funcția de director al Central Intelligence din 1991 până în 1993. Este singurul ofițer de carieră din istoria CIA care a ajuns de la angajat de bază la director. A fost director adjunct al Central Intelligence din 1986 până în 1989 și asistent al președintelui și consilier adjunct pe probleme de securitate națională la Casa Albă din 20 ianuarie 1989 până la 6 noiembrie 1991, pentru președintele George H.W. Bush.

Secretarul Gates a fost distins cu Medalia Securității Naționale, Medalia Prezidențială pentru Cetățeni, a primit de două ori Medalia Serviciului Distins de Informații Naționale și a primit de trei ori cea mai înaltă distincție a CIA, Medalia Distinctă de Informații.

Registration

Aici iti poti reseta parola