Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fost ministru bulgar al apărării: Rusia are un plan secret pentru Bulgaria şi Moldova!
Articole online

Fost ministru bulgar al apărării: Rusia are un plan secret pentru Bulgaria şi Moldova!

hartă

Planul secret al Rusiei pentru Ucraina a eșuat, dar sunt absolut sigur că ei au un asemenea plan atât pentru Moldova, cât și pentru Bulgaria.

Fost ministru bulgar al apărării: Rusia are un plan secret pentru Bulgaria şi Moldova!

Bulgaria este cea mai vulnerabilă țară din UE și NATO. Planul este de a distruge ambele alianțe și de a întări influența Rusiei în Europa de Est, a declarat fostul ministru bulgar al apărării, Velizar Şalamanov.

Potrivit spuselor sale, Moldova ar trebui să poată contracara planurile secrete ale lui Putin și să ceară ajutor de la Uniunea Europeană.

„Pentru mine, este important ca Bulgaria să aibă un plan privind modul de contracarare a dezinformării și propagandei rusești, astfel încât să nu fim destabilizați. În opinia mea, există unul. Trebuie să declarăm clar că nu vom permite instabilitatea cauzată de Rusia„, a subliniat el.

Potrivit acestuia, acuzația Curții Penale Internaționale împotriva lui Putin este valabilă și în cadrul legislației bulgare.

„Agresiunea Rusiei nu este acceptată de China, dar ei trebuie să arate că îl pot influența pe Putin și pot media conflictul. Scopul ar trebui să fie doar retragerea tuturor trupelor ruse și un proces echitabil pentru a-i pedepsi pe cei implicați în crime de război. Scopul principal al Ucrainei și al lumii libere care îi susține este să rezolve problemele pe câmpul de luptă – scoaterea rușilor și conciliere. China este provocată să câștige încrederea ucrainenilor și să-și exercite influența asupra Rusiei. Există o singură cale de ieșire din război – retragerea Rusiei din Ucraina”, a comentat Şalamanov pentru Nova News.

De asemenea, ministrul bulgar de externe este optimist cu privire la Schengen:

„Bulgaria este capabilă să îndeplinească cerințele Olandei pentru aderarea la Schengen, încă din vară, când este așteptată și misiunea Comisiei Europene legată de implementarea criteriilor specifice”, crede ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Milkov.

Țările de Jos și Austria au rezerve cu privire la aderarea Bulgariei la zona de liberă circulaţie. România este oprită doar de Austria. Ambele părți se așteaptă la evoluții pozitive până la sfârșitul anului în curs.

Registration

Aici iti poti reseta parola