Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Femeia care l-a ucis pe fratele lui Kim Jong-un nu știa că participă la un asasinat
Articole online

Femeia care l-a ucis pe fratele lui Kim Jong-un nu știa că participă la un asasinat

Pregătite pentru farse

Cu câteva luni în urmă, bărbatul se apropiase de cele două femei pe stradă și le întrebase dacă le-ar plăcea să fie într-un film, pretinzând că este producător de televiziune. Femeile l-au întrebat legat de tipul de film în care ar fi trebuit să apară, acesta spunând că va fi un spectacol de comedie în care vor fi făcute farse oamenilor.

Având nevoie de bani, femeile au crezut că este o idee bună, motiv pentru care au acceptat să ia parte la aceste filmări. Însă, bărbatul nu era producător TV, dar lucra pentru liderul nord-coreean Kim Jong-un. Luni de zile, el și agenții săi le-au îngrijit pe Siti Aisyah și pe prietena sa, spunându-le să le facă diferite glume oamenilor de pe stradă.

Femeile au efectuat multe dintre acele farse, folosind uleiuri pentru bebeluși și loțiuni pentru corp. În acea zi din aeroport, lucrurile nu păreau să fie diferite. Conducătorul lui Siti aranjase ca acea întâlnire să aibă loc în cafeneaua aeroportului. Intenția lui era să îi ofere detalii despre țintă și să o informeze cu privire la ceea ce urma să facă.

Aeroportul a fost destul de ocupat în acea zi, iar administratorul ei i-a spus că, dacă ar reuși o performanță, șeful ei îi va oferi un bonus. „Iată-l. În costumul gri. ” Siti a văzut ținta, Kim Jong Nam, fratele lui Kim Jong-un. Era un bărbat mare, care purta blugi cu un sacou gri. Șeful lui Siti i-a spus că el este bărbatul care urma să treacă prin farsa ei.

El i-a pus niște ulei în palma și, ca de obicei, a avertizat-o să nu-l pună lângă fața ei. Fără să știe acest lucru, Siti avea în palme un ulei mortal. În timp ce fratele lui Kim Jong-un se îndrepta spre bordul de plecare pentru a verifica zborul său, cele două femei au efectuat acea farsă. Prietena lui Siti a fugit în fața lui Nam și l-a distras, în timp ce Siti a venit din spate și i-a pus la nas uleiul mortal.

Asasinatul care a stârnit controverse

Siti știa că ceva nu era în regulă, deoarece bărbatul era foarte supărat, mai supărat decât oricine cu care glumise înainte. Căutând ajutor, Kim Jong Nam s-a apropiat de un grup de polițiști ai aeroportului și le-a povestit ce tocmai se întâmplase. Prin urmare, a fost dus rapid la centrul medical al aeroportului.

În timp ce Nam era la centrul medical, camerele CCTV au surprins un bărbat într-un costum negru care se plimba pe lângă fereastră și verifica dacă omul care fusese atacat era persoana potrivită. Acesta a fost un agent sub acoperire nord-coreean, care se plimba pe tot aeroportul, făcând parte din planul elaborat despre care femeile nu știau nimic.

La scurt timp, cele două tinere au fost arestate de polițiști. Polițiștii din Malaezia au întrebat-o pe Siti ce face în aeroport, în cele din urmă spunându-i că este arestată pentru uciderea fratelui unui președinte. Atunci a început să-și dea seama că toată operațiunea a fost mai serioasă decât și-ar fi imaginat.

Cele două femei au fost aduse în fața unui tribunal pentru a fi judecate. În întreaga lume a fost creat un adevărat șoc, deoarece pedeapsa pentru ce au făcut cele două femei era moartea prin spânzurare.

După ce au văzut filmările, oficialii malaezieni au reușit să înțeleagă mai clar ce s-a întâmplat în acea zi în aeroport și au decis să le elibereze pe cele două femei, după ce au petrecut doi ani în închisoare.

Registration

Aici iti poti reseta parola