Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Marea foamete care lovește Coreea de Nord. Kim Jong-un recunoaște că populația nu are ce să mănânce
Articole online

Marea foamete care lovește Coreea de Nord. Kim Jong-un recunoaște că populația nu are ce să mănânce

Națiunea înfometată de regimul lui Kim Jong-un

În observațiile sale recente, Kim Jong-un a comparat pandemia de coronavirus cu foametea nord-coreeană din 1994, descrisă în mod tradițional de surse oficiale drept cea mai mare foamete în care milioane de nord-coreeni și-au pierdut viața.

Indicațiile lui Kim cu privire la problemele țării sale sunt un șoc total venind din partea conducerii Coreei de Nord, care a minimizat sau suprimat istoric știrile despre problemele din țară. Observațiile liderului suprem cu privire la criza țării nu au menționat infecțiile cu coronavirus ca fiind un motiv de îngrijorare, ci mai degrabă condițiile economice generale în scădere concomitente cu pandemia.

Coreea de Nord și-a “sigilat” granița cu China, iar comerțul dintre cele două națiuni a scăzut în prima jumătate a anului 2021. Exporturile chineze către Pyongyang au scăzut cu aproximativ 85 la sută de la nivelurile lor pre-pandemice, la 56,7 milioane de dolari.

Aprovizionarea cu alimente a Coreei de Nord a fost grav afectată de evenimentele meteorologice recente, potrivit agenției de știri coreene de stat. Kim a recunoscut lipsa de alimente din iunie, iar în august, armata a anunțat că stocurile de orez vor fi puse la dispoziția publicului.

Dezinformările Coreei de Nord

În iulie, ONU a estimat că, Coreea de Nord, se va confrunta cu o penurie de alimente de aproximativ 850.000 de tone în 2021, iar Banca Coreei, banca centrală a Coreei de Sud, a sugerat că PIB-ul țării a scăzut cu 4,5% în 2020, deși statisticile privind economi Coreei de Nord este dificil de prezentat din cauza izolării țării. Banca Coreei a estimat că valoarea exporturilor nord-coreene a scăzut cu două treimi față de anul anterior, ajungând la 90 milioane de dolari.

Sancțiunile internaționale, inclusiv cele impuse sub administrația Trump din Statele Unite, au restrâns și capacitatea regimului de a strânge fonduri. În timp ce guvernul nord-coreean a insistat în mod neverosimil că a avut zero cazuri de virus de la debutul pandemiei și că nu a început un program de vaccinare pentru cetățenii săi, observatorii externi au adus dovezi privind răspândirea virusului în țară. Un focar de coronavirus ar putea deveni deosebit de catastrofal în Coreea de Nord, din cauza sistemului de sănătate al țării.

Registration

Aici iti poti reseta parola