Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Fantoma din spatele „războiului rasial” din America. Operațiunea „Pandora”
Articole online

Fantoma din spatele „războiului rasial” din America. Operațiunea „Pandora”

În alți termeni și cu alte obiective, neo-marxiștii Școlii de la Frankfurt au intuit bine potențialul combativ al minorităților. Serviciile secrete au preluat, ideea pentru a-și destabiliza adversarul.

Fantoma URSS și „războiul rasial” din America

Pandora ( Пандора ) este numele unei operațiuni strict secrete pe care, potrivit celebrului dezertor Vasili Mitrokhin cel care a transmis în Occident arhiva care îi poartă numele – KGB-ul a vrut să o declanșeze pe coasta de est a Statelor Unite la începutul anilor 1970. . Conform celor spuse (și documentate) de răposatul Mitrokhin, operațiunea Pandora a fost concepută ldupă o examinare atentă a slăbiciunilor societății americane. Experții KGB au concluzionat că există posibilități concrete de a-i ridica pe afro-americani împotriva albilor și de declanșa un război rasial la nivel național.

Rădăcinile Black Lives Matter ajung până în anii 70

În anii șaptezeci, Statele Unite s-au confruntat cu terorismului politic al Black Panthers, Symbionese Liberation Army, dar și expansiunea Națiunii Islamului . În Statele Unite existau premisele unui război civil cu valențe rasiale. Uniunea Sovietică ar fi vrut să profite, așa că a pus gaz pe focul resentimentelor și urii cu un dublu scop. Pe de o parte, sovieticii voiau să dea de lucru americanilor în propria țară. Pe de alta, un astfel de conflict i-ar fi ajutat să discrediteze cea mai mare democrație a lumii în ochii tuturor.
De altfel, tema nu era nouă pentru agenșii bolșevici. Încă din anii treizeci, mașina de propagandă sovietică a denunțat tratamentul afro-americanilor în lume, sub steagul „ А у вас негров линчуют! „(La voi sunt linșați negrii!).

Pandora ar fi urmat să fie o schimbare de paradigmă a activității antiamericane a sovieticilor, Mai exact, de la exploatarea chestiunii afro-americane în scopuri propagandistice, urma să se ajungă la valorificarea Black Rage în scopuri politice. Mai exact, conform doicumentelor din arhiva Mitrokhin , agenții KGB ar fi trebuit să efectueze atacuri sub steag fals în cartierele afro din New York și probabil și în alte metropole, urmând să arunce vina asupra unor organizații precum Ku Klux Klan sau Jewish Defense League .

În 1971, anul în care ar fi trebuit să aibă loc primul atac, KGB-ul a început să producă pliante de propagandă și să le răspândească în cercurile radicale ale afro-americanilor negre pentru a pregăti terenul pentru confruntarea rasială. Ideea de bază era că militanții KKK și JDL atacă afro-americani în toată țara, așa că rezistența neagră trebuie să pună mîna pe arme. Motive necunoscute, poate efectul slab pe care l-au avut operațiunile de manipulare sovietice, au făcut însă ca misiunea să fie abandonată în ajunul campaniei teroriste menite să stârnească o furie generală a comunității afro-americane.

Flirtul nesfârșit al rușilor cu furia Americii Negre

Instrumentalizarea furiei afro-americane și-a găsit însă locul și în arsenalul Războiului Rece 2.0 al Federației Ruse. De data aceasta, nu există niciun plan exploziv. Chiar dacă a fost evidentă o înrăutățire a relațiilor interrasiale din Statele Unite în anii 2000 , nimeni de la Kremlin nu s-a încumetat să pună la cale operațiuni riscante false flag, gen Pandora.

Noua strategie a Rusiei pentru America Neagră este soft, deoarece nu implică desfășurarea de atacuri. Se desfășoară prin mijloace media, bazându-se în esență pe utilizarea platformelor sociale, blogurilor și site-urilor web ca amplificatoare de știri, răspânditoare de fake news sau semi-adevăruri și subiecte care divizează și polarizează publicul american
Nu presupune desfășurarea de agenți secreți la fața locului sau sprijinirea partidelor și/sau mișcărilor extremiste.
Operațiunile sunt coordonate de Internet Research Agency (IRA), o fabrică de troli și soldați cibernetici cu sediul la Sankt Petersburg, Specialitatea Internet Research Agency sunt operațiile psihologice online. IRA, după cum au constatat anchetatorii americani, a dezinformat și a polarizat opinia publică încă din epoca Obama, răspândind fake news și conținut care provoacă radicalizarea pe criterii rasiale, disensiunile între republicani și democrați, dar și o exacerbare a furiei în rândurile radicalilor din ambele comunități.

Investigațiile anchetatorilor americani sunt de acord: în prima linie ori de câte ori izbucnesc revolte rasiale și au loc episoade de brutalitate polițienească, psiho-războinicii IRA manifestă o predilecție pentru Black Lives Matter și tot ce ține de problema afro-americană. Au reușit chiar să organizeze marșuri de protest folosind profile false . Concluziile sunt înspăimântătoare – pentru că arată că nivelul de diviziune atins de societatea americană este uriaș, iar potențialul destabilizator al noilor tehnologii de luat în calcul. Ăn zilele noastre nu mai e nevoie de o campanie teroristă, tot ce îți trebuie este o tastatură, un computer, o conexiune bună și un profil de Facebook, scrie Il Giornale.

Pericolul e global

Culmea, cei care dau apă la moară stratagemelor IRA sunt progresiștii, tocmai cei care urlă Rusia ori de cîte ori cineva nu e de acord cu tezele lor despre rasismul sistemic al Americii. Dar această bombă cu ceas nu amenință numai SUA.
Federația Rusă a experimentat prima potențialul distructiv al armei etnice la începutul anilor 1990, și de atunci monitorizează non-stop minoritățile etnice și pe musulmanii din interiorul granițelor țării . Franța este și ea conștientă că are o problemă cu musulmanii veniți din colonii, mai ales că aceștia sunt vizați de o propagandă furibundă din partea organizațiilor teroriste, dar și a unor țări precum Turcia.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola