Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Eroii necuvântători din prima linie a frontului. Contribuția câinilor de război în bătăliile de la Guam
Articole online

Eroii necuvântători din prima linie a frontului. Contribuția câinilor de război în bătăliile de la Guam

câini de război

Eroii necuvântători din prima linie a frontului. Contribuția câinilor de război în bătăliile de la Guam

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, SUA a extins utilizarea câinilor de război pentru a depista apărătorii japonezi ascunși pe insulele din Pacific. Mulți dintre acești câini au fost uciși în acțiune, ceea ce a dus la crearea Cimitirului Național al Câinilor de Război.

Situată în vestul Pacificului, insula Guam constituie un teritoriu american din 1898, când a fost obținută în urma Războiului Hispano-American. Ea găzduiește instalații militare americane, ceea ce a transformat-o într-o țintă pentru japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Alături de Pearl Harbor și Filipine, Guam a fost lovită de un atac surpriză. Japonezii au capturat insula pe 10 decembrie 1941.

Pușcașii Marini au antrenat Ciobănești germani, Malinois belgieni și Dobermani Pinscher (Corpul Pușcașilor Marini SUA)

În iulie 1944, Pușcașii Marini au declanșat o invazie amfibie pentru a recuceri insula Guam

Alături de Diviziile a 3-a și a 77-a de Pușcași Marini, Plutoanele 2 și 3 de câini de război au participat la cea de-a doua bătălie de la Guam. Îndeplinind rolul de santinele și cercetași, câinii și stăpânii lor au participat la peste 450 de patrule. Animalele au fost folosite pentru a explora rețelele complexe de peșteri, pentru a detecta capcane explozive și pentru a păzi pușcașii marini în timp ce aceștia se odihneau.

Un Doberman pe nume Kurt, a fost lăudat de căpitanul William W. Putney în cartea sa „Always Faithful: A Memoir of the Marine Dogs of WWII”. Kurt este creditat cu salvarea vieților a 250 de pușcași marini după ce i-a avertizat cu privire la o forță japoneză superioară numeric. În timpul bătăliei care a urmat, Kurt și stăpânul său, Pfc. Allen Jacobson, au fost răniți de un mortier japonez. Jacobson a refuzat tratamentul până când Kurt a fost evacuat. În mod tragic, Kurt a murit din cauza rănilor sale, devenind unul dintre primii câini de război uciși în misiune în Guam. Șaizeci de câini de război au servit în timpul bătăliei; 25 au fost uciși, iar alți 20 au fost răniți.

În iunie 1994, Monumentul Memorial al Câinilor de Război a fost inaugurat la Pentagon, înainte de a fi trimis în Guam. Împreună cu monumentul, osemintele câinilor de război și indicatoarele au fost mutate într-un nou cimitir la bordul Bazei Navale Guam. Memorialul a fost inaugurat la 21 iulie 1994, pentru a comemora cea de-a 50-a aniversare a bătăliei. Sculptura Dobermanului din vârful monumentului îl reprezintă pe Kurt și este intitulată în mod corespunzător Always Faithful (Întotdeauna credincios).

Pușcașii marini căzuți la datorie, atât oameni cât și câini, au fost îngropați la Asan, locul de unde a început invazia în Guam. Cu toate că rămășițele umane au fost în cele din urmă repatriate în SUA, câinii de război căzuți la datorie au fost lăsați în urmă. Putney, care a comandat al 3-lea pluton de câini de război, a făcut presiuni pentru crearea unui memorial și a strâns fonduri pentru realizarea acestuia cu sprijinul United Doberman Club.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola