Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Elon Musk a ironizat contraofensiva Ucrainei într-o postare dură pe fostul Twitter
Articole online

Elon Musk a ironizat contraofensiva Ucrainei într-o postare dură pe fostul Twitter

Elon Musk

Elon Musk a ironizat contraofensiva Ucrainei într-o postare dură pe fostul Twitter

„Atât de multă moarte pentru atât de puțin”, a scris Musk într-o postare pe X, fostul Twitter, duminică, potrivit Insider

Elon Musk răspundea la firul de discuții al antreprenorului David Sacks pe această temă.

Sacks a inițiat prima dată firul de discuții pe 19 iunie, susținând că această contraofensivă „nu reușește să atingă niciunul dintre obiectivele sale declarate inițial” de a reduce câștigurile teritoriale ale Rusiei și de a demara negocierile de pace.

Sacks și-a actualizat frecvent topicul cu articole pe această temă. Postarea din 17 septembrie la care Musk răspundea părea a fi o hartă a Ucrainei, cu legenda:

„UPDATE: „Câștigurile teritoriale ale Ucrainei în urma contraofensivei lor mult lăudate [evidențiate în albastru] sunt atât de minuscule încât abia pot fi văzute pe o hartă”.”

La rândul său, Musk a intervenit de mai multe ori cu privire la războiul din Ucraina

În octombrie 2022, Musk a postat o propunere de plan de pace pe Twitter. Acest plan presupunea ca Ucraina să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și să „rămână neutră” prin neaderarea la NATO.

Ideea lui Musk a stârnit o amplă condamnare din partea oficialilor ucraineni la acea vreme, diplomatul ucrainean Andrii Melnyk reacționând într-un mod violent. Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina, a declarat că poziția pro-Rusia a lui Musk a făcut să pară că rușii i-au spart contul de socializare.

De asemenea, Musk a sabotat efectiv un atac ucrainean asupra navelor marinei rusești anul trecut, când a refuzat să activeze accesul la sateliții Starlink gestionați de SpaceX, conform unui fragment din biografia scrisă de Walter Isaacson despre Musk.

Ucraina și-a lansat contraofensiva asupra Rusiei în iunie, conform Council on Foreign Relations. Analistul de război Jan Kallberg, de la Centrul pentru Analiza Politicilor Europene, a declarat luna trecută că această contraofensivă a înregistrat progrese treptate, dar „substanțiale”.

Registration

Aici iti poti reseta parola