Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > El este al 14-lea Ocean de Înțelepciune care a renunțat la puterea lumească și împlinește 85 de ani
Articole online

El este al 14-lea Ocean de Înțelepciune care a renunțat la puterea lumească și împlinește 85 de ani

Dalai Lama, cu numele spiritual Tenzin Gyatso, se autodescrie drept un simplu călugăr budist.

La vârsta de doi ani, Lhamo Dhondup, aşa cum se numea atunci, a fost recunoscut ca ”reîncarnarea liderului anterior Dalai Lama, Thubten Gyatso”.

Copilul a fost minuţios verificat şi instruit religios, înainte de a fi întronat oficial, în 1950, ca cel de-al 14-lea Dalai Lama, care înseamnă „Ocean de Înţelepciune”.

Citește și Deținut politic de la șase ani. Nimeni nu mai știe nimic de el de un sfert de veac

A început educaţia monastică la vârsta de şase ani şi a obţinut diploma Geshe Lharampa (doctorat în filosofie budistă), când avea 25 de ani, conform www.nobelprize.org.

Școala

Educaţia sa a avut la bază cinci materii principale (artă şi cultură tibetană, sanscrită, medicină şi filosofie budistă) şi cinci secundare (poezie, muzică şi artă dramatică, astrologie, compoziţie şi frazeologie, respectiv sinonimie).

La 24 de ani, a susţinut teste preliminare la trei universităţi monastice (Drepung, Sera şi Ganden), iar examinarea finală a susţinut-o la Jokhang, Lhasa, în timpul sărbătorii anuale de rugăciune Monlam, absolvind cu onoruri.

La discutii cu Mao, Nehru și Zhou Enlai

În 1950, Sfinţia Sa a fost chemat pentru a-şi asuma puterea politică deplină ca şef de stat şi de guvern când Tibetul era sub ameninţarea Republicii Populare Chineze.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola