Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Dragoste pe timp de război: Fotografii de epocă cu soldați care își luau rămas-bun înainte de a ajunge pe front
Articole online

Dragoste pe timp de război: Fotografii de epocă cu soldați care își luau rămas-bun înainte de a ajunge pe front

soldați

Dragoste pe timp de război: Fotografii de epocă cu soldați care își luau rămas-bun înainte de a ajunge pe front

Fotografiile de epocă ale soldaților care își sărută prietenele, soțiile sau chiar copiii înainte de a fi desfășurați sau de a pleca la război surprind latura umană a războiului.

Fotografiile înfățișează sacrificiile imense pe care soldații și cei dragi lor au trebuit să le facă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mulți dintre ei știau că s-ar putea să nu se mai întoarcă acasă în viață. Aceste fotografii au surprins emoțiile crude ale acelor momente, soldații îmbrățișându-i strâns pe cei dragi, privindu-i în ochi și sărutându-i de rămas bun.

Aceste momente de rămas bun arată dragostea profundă și angajamentul pe care soldații și familiile lor îl aveau unii pentru alții, în ciuda provocărilor și a incertitudinii care îi așteptau.

Fotografiile vechi servesc ca o amintire emoționantă a sacrificiilor pe care soldații și familiile lor le-au făcut în timpul războiului.

Războiul nu se referă doar la soldații care luptă pe front, ci și la familiile rămase în urmă

Durata perioadei de timp pe care soldații au petrecut-o peste hotare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a variat în funcție de locație și de misiune. Unii soldați au fost detașați pentru câteva luni, în timp ce alții au fost trimiși peste hotare pentru mai mulți ani.

De exemplu, soldații care au luptat în teatrul european au petrecut de obicei perioade mai lungi departe de casă decât cei care au servit în teatrul din Pacific. În general, soldații staționați peste mări și țări timp de un an sau mai mult nu aveau voie să își ia concediu și să se întoarcă acasă.

Corespondența scrisă le oferea soldaților o legătură foarte necesară cu evenimentele de acasă. Pentru familiile de acasă, primirea de vești de la soldații de pe câmpul de luptă oferea o asigurare suplimentară împotriva temerilor de pierdere.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost schimbate atât de multe scrisori între soldați și familiile lor, încât, în cele din urmă, scrisorile au trebuit să fie microfilmate pentru a economisi spațiu pe navele de marfă. Această corespondență microfilmată a fost cunoscută sub numele de „corespondența victoriei” sau „V-mail”.

Multe dintre scrisorile trimise acasă includeau informații detaliate despre cum era viața militară de zi cu zi, concentrându-se pe activitățile obișnuite care aveau loc între operațiunile militare.

Deoarece scrisorile erau strict cenzurate, nu existau informații specifice despre locația soldatului sau despre operațiunea militară la care era afiliat.

Corespondența trimisă de la cei dragi de acasă, pe de altă parte, era plină de detalii locale, cum ar fi vremea, echipele sportive, bârfele sau problemele de familie.

Registration

Aici iti poti reseta parola