Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Documente secrete descoperite în zidul unei case din Germania
Articole online

Documente secrete descoperite în zidul unei case din Germania

O descoperire istorică

Aceste obiecte se presupune că au fost ascunde în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich, pe măsură ce forțele armate avansau spre regiunea Ruhrului. „ Obiectele erau așezate între două case, într-un copac îngust. Probabil că au fost aruncate în aprilie 1945, când trupele americane au intrat în Germania”, a declarat Andreas Korthals.

Profesorul de istorie, Sebastian Yurtseven, a descoperit artefactele la finalul lunii trecute în timp ce o ajuta pe mătușa sa să facă curățenie în casă. Dând la o parte o bucată de gips-carton de pe un perete, a descoperit locul în care erau ascunse obiectele. Printre ele se numărau medalii ale partidului nazist, portretul lui Hitler, un revolver, măști de gaz și cutii cu documente.

Cercetările au descoperit că acea casă fusese înainte biroul local al unui centru de asistență socială, care reprezenta o organizație care se ocupa de bunăstarea națională. „ Această descoperire este semnificativă din punct de vedere istoric și științific.”

Puține lucruri erau cunoscute în legătură cu această organizație care a jucat un rol important în sprijinirea partidului. Este posibil ca revolverul să fi fost folosit de trupele SA în luptele de stradă împotriva comuniștilor. „Descoperirile de acest gen sunt extrem de rare, oferind acum arhivei orașului posibilitatea de a afla mai multe informații despre funcționarea unei astfel de agenții”.

 Yurtseven a spus că familia sa a cumpărat casa în anii 1960 și că nu aveau habar că înainte fusese sediul unei astfel de organizații. NSV era o agenție extrem de puternică a partidului nazist din Germania, având aproximativ 17 milioane de membri în 1943. Deși inițial naziștii nu incluseseră bunăstarea națională în programul lor politic, această organizație avea un succes imens.

Influența nazistă prin organizații caritabile

Potrivit Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului, scopul acesteia era de a înlocui celelalte organizații precum Crucea Roșie și organizațiile caritabile ale bisericii și de a răspândi ideologia nazistă prin asistență socială. Activitățile sale includeau furnizarea de alimente și măști de gaze, tratament medical pentru victimele bombardamentelor și evacuarea copiilor în zonele rurale.

Documentele arată că biroul local al NSV a fost împărțit în opt celule, presupusul șef al acestei organizații fiind angajat de o agenție federală germană, murind la mijlocul anilor 1960.

Registration

Aici iti poti reseta parola