Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Descoperirea unui tezaur de monede din Epoca Islamică
Articole online

Descoperirea unui tezaur de monede din Epoca Islamică

monede

Descoperirea unui tezaur de monede din Epoca Islamică

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la misiunea arheologică egipteană a Consiliului Suprem de Arheologie.

Esna este cunoscută mai ales pentru templul egiptean antic de la Esna, dedicat zeului Khnum, consoartelor sale Menhit și Nebtu, fiului lor, Heka, și zeiței Neith.

Echipa făcea săpături lângă templu, unde a găsit un tezaur format din monede din diferite părți ale Epocii Islamice, pe lângă matrițe de monede și greutăți, care ar putea indica existența unei monetării și a unei case de cântărire în vecinătate.

O analiză mai atentă a identificat deja monede de aur datând din epoca fatimidă ale lui Al-Aziz Billah Ibn Al-Mu’izz, Najmuddin Aybak dirham, Badr Al-Din Salamish și peste 286 de monede de argint ale sultanilor și regilor mamelucieni.

Printre piesele din tezaur se numără și monede din Armenia care îl înfățișează pe regele Leon al II-lea (a domnit între 1269/1270 și 1289 d.Hr.) și monede de bronz și de cupru din epoca otomană.

Motivul pentru care tezaurul a fost abandonat nu a fost încă stabilit. În timpul Epocii Islamice, Egiptul a cunoscut perioade de cucerire de către Imperiul Bizantin și Imperiul Islamic Arab. Odată cu sfârșitul dinastiei kurde Ayyubid, mamelucii au preluat controlul în jurul anului 1250 d.Hr.

Mamelucii au continuat să guverneze țara până la cucerirea Egiptului de către turcii otomani în 1517, după care a devenit o provincie a Imperiului Otoman.

Registration

Aici iti poti reseta parola