Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > De cinci ani nu au emigrat atât de mulți unguri ca anul trecut
Articole online

De cinci ani nu au emigrat atât de mulți unguri ca anul trecut

ungaria

De cinci ani nu au emigrat atât de mulți unguri ca anul trecut

Numai anul trecut 26.500 de cetăţeni ungari au decis să emigreze în străinătate, acest număr nu a mai fost atât de mare din 2017 și depășește cu aproape cinci mii datele din 2021, scrie Portfolio.hu pe baza datelor preliminare ale Institutului Central de Statistică al Ungariei (KSH). Astfel s-au inversat datele din 2021, care au arătat o oarecarea îmbunătăţire, când mai mulți oameni s-au întors în Ungaria decât au plecat. Anul trecut, 21.900 de căteţni ungari s-au întors acasă, ceea ce înseamnă cu aproximativ 4.600 mai puțin în comparaţie cu numărul celor care au emigrat.

Însă, soldul global al migrației internaționale a cetățenilor ungari nu s-a deteriorat foarte mult, după excedentul de 9.672 în 2021, acest număr a fost de 9.450 persoane. Acest lucru s-ar fi putut întâmpla în condiţile în care 14.000 de maghiari născuți în străinătate s-au mutat în țară.

Portfolio.hu menţionează, totodată, că din cauza lipsei de statistici fiabile cu privire la emigrare este dificil să se furnizeze date exacte, deoarece migrația în interiorul UE este, practic, imposibil de măsurat cu exactitate, iar KSH ia în calcul doar pe cei care își anunță oficial plecarea lor în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, dar conform planurilor lor pentru cel puțin un an. Datele privind migrația în Ungaria a cetățenilor maghiari născuți în străinătate au crescut spectaculos din 2012, adică aproape independent de stabilirea în Ungaria a unui număr mare de persoane cu dublă cetăţenie de dincolo de graniţele ţării.

În majoritatea cazurilor, emigranții merg în Marea Britanie și Germania, numărul lor putând fi estimat la aproximativ 170-190 de mii. O altă ţară preferată de unguri este Austria, unde au emigrat aproximativ 100.000 de persoane, dar această cifră poate fi distorsionată de numărul mare al cetăţenilor care fac navetă din cauza locurilor de muncă.

Benzina este mai scumpă în Ungaria decât în ​​țările vecine, Guvernul Orban culege beneficiile

În România și Slovenia un litru de benzină este mai ieftin decât în Ungaria.

În pofida scăderii prețurilor la carburanți, benzina este în continuare cea mai scumpă în Ungaria în comparație cu țările vecine, iar diferența este în creștere: în România și Slovenia, de exemplu, un litru de benzină costă cu aproape 100 de forinţi mai puţin, potrivit RTL Híradó (program de știri al televiziunii private RTL Klub). Comercianții de petrol lucrează cu profituri uriașe, iar Guvernul Orban colectează sute de miliarde din prețurile brutale.

Conform celor mai recente date, prețul mediu al benzinei este în prezent de 611 forinţi pe litru. Nu numai că este mai ieftină alimentarea cu benzină în toate țările din împrejurimi, în România și Slovenia, de exemplu, diferența convertită în forinți a crescut de la abia 70 de forinți la aproape 100 de forinți pe litru de benzină în doar trei săptămâni. În timp ce motorina este mai scumpă doar în Austria și Serbia decât în Ungaria.

Registration

Aici iti poti reseta parola