Evenimentul Istoric > Articole online > Dave, fă ceva! Primul primar afro-american din New York a murit la 93 de ani
Articole online

Dave, fă ceva! Primul primar afro-american din New York a murit la 93 de ani

În ultimii ani, i s-a acordat mai mult credit pentru acele realizări, credit pe care primarul Bill de Blasio a spus că ar fi trebuit să-i fie întotdeauna acordat. În octombrie 2015, De Blasio, care a lucrat în administrația lui Dinkins, a numit Clădirea Municipală din Manhattan după fostul primar.

„Exemplul primarului David Dinkins pentru noi toți strălucește mai puternic decât cel mai puternic far imaginabil”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James, care ea însăși a spulberat barierele fiind prima femeie neagră aleasă în aceastp funcție.

Rezultatele realizărilor sale, însă, nu au venit suficient de repede pentru a-i câștiga lui Dinkins un al doilea mandat. După ce l-a învins pe Giuliani cu doar 47.000 de voturi în 1989, Dinkins a pierdut o revanșă cu aproximativ aceeași marjă în 1993.

Istoricii pun deseori înfrângerea pe seama modului în care Dinkins a gestionat revolta Crown Heights din Brooklyn în 1991.

Violența a început după ce un băiat negru de șapte ani a fost ucis accidental de o mașina unui lider religios evreu ortodox. În cele trei zile de revolte anti-evreiești care au urmat, un student rabinic a fost înjunghiat fatal. Aproape 190 de oameni au fost răniți.

Un raport al statului publicat în 1993, un an electoral, l-a absolvit pe Dinkins de acuzația că a reținut intenționat poliția în primele zile ale violenței, dar l-a criticat pentru că nu s-a manifestat ca lider.

Într-un memoriu din 2013, Dinkins a acuzat Departamentul de poliție că a lăsat lucrurile să scape de sub control și, de asemenea, și-a asumat o parte din vină. El a pus înfrângerea sa electorală pe prejudecăți, spunând: „Cred că a fost doar rasism, pur și simplu”.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola