Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a reușit Hitler și Partidul Nazist să convingă poporul german să voteze în favoarea fascismului?
Articole online

Cum a reușit Hitler și Partidul Nazist să convingă poporul german să voteze în favoarea fascismului?

Adolf Hitler

Cum a reușit Hitler și Partidul Nazist să convingă poporul german să voteze în favoarea fascismului?

Este un secret întunecat al istoriei pe care nu ne place să îl recunoaștem, dar ascensiunea fascismului german a început prin alegeri democratice. Oamenii au votat în masă pentru a le oferi Reichstagul naziștilor – și chiar au crezut că fac alegerea corectă prin persoana lui Hitler

Partidul Nazist a reușit prin faptul că a acționat pe seama preocupărilor interne ale țării. La sfârșitul Primului Război Mondial, țara era paralizată. Fusese forțată să semneze Tratatul de la Versailles, inclusiv clauza de vinovăție a războiului, care punea întreaga vină pentru război direct pe umerii Germaniei – împreună cu cheltuielile aferente.

Având atâtea datorii de plătit, moneda Germaniei a ajuns să nu mai aibă valoare

La cinci ani după încheierea războiului, a fost nevoie de 4,2 trilioane de mărci germane pentru a egala valoarea unui dolar american. Economiile de-o viață ale oamenilor au devenit de lipsite de valoare. Partidul Nazist s-a hrănit din această deznădejde a poporului. Ei au promis să distrugă Tratatul de la Versailles, să refuze plata datoriilor și să ia înapoi pământul care le fusese răpit după război. Naziștii erau mai furioși și mai militanți decât orice alt partid de acolo – și, pe măsură ce viața devenea mai grea, acest lucru a început să-i atragă pe germani.

Apoi, în 1924, a izbucnit un scandal legat de profiturile de război și de corupție în guvernul german, între fostul cancelar Gustav Bauer și frații comercianți evrei Barmat. Acest lucru a provocat un nou val de antisemitism și de neîncredere în vechiul guvern.

Ideile pline de furie ale lui Hitler privind superioritatea rasială au început să devină mai acceptabile pentru poporul german

La 31 iulie 1932, oamenii erau furioși. Erau plini de neîncredere și ură rasială, iar din acest motiv și-au făcut auzită vocea mergând la urne și votând pentru Partidul Nazist.

A fost nevoie de incendierea Reichstagului, de moartea unui președinte și de o noapte de execuții, pentru ca puterea naziștilor să devină absolută – dar această putere își are originea în voința poporului. Democrația a murit și fascismul s-a ridicat, deoarece poporul a votat în acest sens.

Registration

Aici iti poti reseta parola