Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează
Articole online

Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează

La 10 august 1977, poștașul, în vârstă de 24 de ani, David Berkowitz, este arestat și acuzat că este „Fiul lui Sam”, criminalul în serie care a terorizat New York City mai mult de un an, ucigând șase tineri și rănind alți șapte cu un revolver calibru 44.

Convinși că este Fiul lui Sam, ei au informat grupul de lucru Omega.

Arestarea

Pe 10 august David Berkowitz a fost arestat. El a recunoscut mândru că este Fiul lui Sam. Avea o pușcă semiautomată și a explicat că era pe cale să comită o altă crimă. A fost recuperat și revolverul de calibru 44.

S-a pus întrebarea dacă Berkowitz era apt din punct de vedere mental pentru a fi judecat, însă, la 8 mai 1978, el a pledat vinovat pentru cele șase crime.

Berkowitz, de fapt, părea să se bucure de atenția acordată de mass-media cazului său, vânzân drepturile la o editură. Acest lucru a determinat statul New York să adopte primul, dintr-o serie națională, așa-numitele „legi ale Fiului lui Sam”.

Berkowitz a primit șase pedepse pe viață pentru crimă. Din 1987, a fost deținut la Sullivan Correctional Facility din statul New York, unde se presupune că s-a convertit la creștinism, scrie history.com.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola