Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează
Articole online

Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează

La 10 august 1977, poștașul, în vârstă de 24 de ani, David Berkowitz, este arestat și acuzat că este „Fiul lui Sam”, criminalul în serie care a terorizat New York City mai mult de un an, ucigând șase tineri și rănind alți șapte cu un revolver calibru 44.

Un grup mare de detectivi a fost organizat – grupul de lucru „Omega” – pentru a-l urmări criminalul. Pe 17 aprilie, Valentina Suriani, în vârstă de 18 ani, și Alexander Esau, de 20 de ani, au fost împușcați și uciși de aceeași armă când se sărutau în mașină.

De această dată, ucigașul a lăsat o notă în care se referea la sine ca Fiul lui Sam.

Împușcarea labradorului

Pe 29 aprilie, Berkowitz a împușcat pe labradorul lui Sam Carr. Înainte trimisese o scrisoare anonimă și amenințatoare către domnul Carr cu privire la animal. Câinele s-a recuperat, iar poliția din Yonkers a început o anchetă.

Între timp, Berkowitz a început să trimită scrisori bizare altor vecini și foștilor săi proprietari. Acești indivizi au început să bănuiască că Berkowitz este Fiul lui Sam și au raportat suspiciunile lor la poliția locală.

Ulterior, grupul de lucru Omega a fost anunțat, dar detectivii au primit mii de rapoarte despre „suspecții” Fiul lui Sa, și a fost dificil să-lprindăpe cel adevărat.

Pe 26 iunie, Fiul lui Sam a lovit din nou, rănindu-i pe Judy Placido și Sal Lupo în timp ce stăteau în mașina lor, după ce părăsiseră o discotecă din Queens.

Populația era în panică, iar cluburile de noapte și restaurantele din New York au înregistrat o scădere dramatică a afacerilor.

Pe 31 iulie, Berkowitz a împușcat un cuplu tânăr care se săruta într-o mașină parcată în Brooklyn. Stacy Moskowitz, în vârstă de douăzeci de ani, a fost rănită fatal, iar iubitul ei, Bobby Violante, și-a pierdut ochiul stâng și aproape toată văzul cu ochiul drept.

Martorul ocular

Câteva zile mai târziu, a apărut când un martor ocular care a văzut un bărbat cu o armă cu câteva minute înainte de îpușcăturile din Brooklyn. Informațiile sale au dus la primul portret al poliției despre Berkowitz.

În același timp, poliția din Yonkers l-a anchetat Berkowitz pentru campania de hărțuire împotriva unuia dintre vecinii săi.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola